Categorieën: Nieuws

Boze reacties na tweet over Groningers en het afnemen van de gasrijkdom

Een tweet van Wil Houben, burgemeester van de Limburgse gemeente Voerendaal, over de gaswining heeft op Twitter veel boze reacties opgeleverd.

“Snap sowieso niet hoe heel Nederland zich door een paar Groningers haar gasrijkdom laat afnemen! De Limburgse kolen zijn er destijds tot de laatste kuubs uit geroofd!”. De burgemeester plaatste de tweet naar aanleiding van een column van de econoom Loek Radix.

Tweede Kamerlid Henk Nijboer (PvdA) laat in een reactie weten dat Limburg en Groningen elkaar juist zouden moeten steunen.

Harro Meijer

Bekijk reacties

  • Tja VVD'ers die roepen wel vaker wat. Er zitten nog genoeg kolen in de Limburgse grond. De winning is gestopt omdat die niet meer rendabel was. Limburgers rollen anders dan de rest van Nederland. de helft had liever bij België gehoord en de andere Helft bij Duitsland en de mijnbouw heeft een permanente rochel veroorzaakt in het plaatselijke dialect rond Brunssum zodat ze onverstaanbaar zijn. Nu er twitter is versta je opeens wat voor onzin ze uitbraken.

  • Die hoge heren moeten eens door een pschycholoog onderzocht worden blykbaar is er iets mis met hun empatische inlevingsvermogen hoe mensen in nood zit voelen wat een gevoelsdode bobo zeg!wat als zyn wereldje instort dan breekt er spontaan een volksfestyn uit....

  • Is zoiets Burgemeester? Het is toch niet te geloven. Als ze hier komt, moeten we haar maar een warm welkom heten.
    Zouden Limburgers allemaal zo achterlijk zijn?

  • Hij lijdt overduidelijk aan Trumpsyndroom. Blaf blaf blaf en kijk hoeveel likes hij krijgt. Gelukkig denken de meeste Nederlanders er niet zo over.

  • tot de laatste kolen leeggeroofd Wil Houben? Tjsa als de Limburgers dat hebben toegelaten zijn het nog grotere sukkels dan we al dachten, wij Grunnigers laten het in elk geval niet over onze kant gaan!!

  • Laat je vooral niet afleiden. De gevestigde politiek is in Groningen failliet! Ze hebben Groningen met z'n allen verkloot. En lak aan het volk! Toen de eerste tekenen van schade zich manifesteerde werd het een doofpot. En bleef men stoïcijns. De lokale politiek is er slechts voor politiek Den Haag. Daarom worden wij ook niet vertegenwoordigd. Maar is de 'lokale politiek' ingevlogen van elders.

    Door nu over en weer dit soort discussies te voeren, hopen ze daarmee enig profiel te krijgen. Maar de waarheid is een andere.

  • Goed stuk wat betreft over de milieu maatregelen. Mag wel wat meer realistisch geluid over komen.

  • Wel is het vaak zo dat de werkelijke schade erg wordt aangedikt en zeker niet alleen is veroorzaakt door de gaswinning.. Aangemoedigd door de huidige uit de VS overgewaaide claimcultuur, waar de huidige advocatuur weelderig op tiert, denken bedrijfsleven, lokale overheid en betrokken bewoners zich wentelend in al die media aandacht, hier eens een flink paar centen beter van te worden terwijl er nog geen moment sprake was van levensbedreigende situaties of het moest een toch al oud, onderhoudsachterstallig of domweg bouwvallig perceel betreffen. En daar heb je er veel van in het noorden van deze arme provincie.

Recente berichten

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

2 uur geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

3 uur geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege werkzaamheden aan bruggen

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

5 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

6 uur geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

8 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

8 uur geleden