Zwaargewonde bij botsing auto met trein (update 2)

Aan het Hoendiep heeft maandagochtend rond 10.00 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een trein. Eén van de twee inzittenden is zwaar gewond geraakt.

De bestuurster kon vrij vlot uit de wagen bevrijd worden. Zij is niet gewond geraakt. De man die langer bekneld zat is later bevrijd door de brandweer en vervolgens met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De aard van de verwondingen is nog onbekend.

Het verkeer wordt omgeleid. De passagiers hebben de trein verlaten. Arriva zet bussen in tussen het hoofdstation en station Noord.

Update: Het gaat om een man van 47 en een meisje van 17 uit Lemmer. De 17-jarige zat achter het stuur en verklaarde dat de motor afsloeg toen de spoorbomen omlaag gingen. Een aanrijding was daarom niet te voorkomen. Een 17-jarige met rijbewijs mag sinds maart dit jaar achter het stuur zitten, mits hij of zij een begeleider heeft.

 

Foto Sebastiaan Scheffer
Foto Sebastiaan Scheffer
Foto Sebastiaan Scheffer

 

Deel dit artikel: