Biotoop inspireert kinderen in zomervakantie

Zo’n veertig kinderen doen deze week mee aan de BioTOPvakantie. Dit is een week met allerlei workshops voor kinderen van zes tot en met veertien jaar.

“Het is een behoorlijk uitgebreid programma geworden”, vertelt een woordvoerder. “In één van de workshops kunnen kinderen bijvoorbeeld hun eigen krant maken. Bij de kassen zijn ze bezig met het maken van een lunch met producten uit eigen kweektuin en daar helemaal aan de andere kant vinden allemaal outdoor-activiteiten plaats die voornamelijk uit allerlei spelletjes bestaat.”

De week wordt gehouden op het terrein van de Biotoop in Haren. “Ik vind het ontzettend leuk”, vertelt Kanne die bezig is met de workshop krant maken. “Ik ben nu bezig om met bepaalde letters een tekst te maken.” De workshopleidster is enthousiast. “We hebben afgesproken dat ze over alles mogen schrijven. Ze mogen het terrein op om mensen te interviewen, ze mogen puzzels maken, er kunnen recepten in. Wel alles wat je in een normale krant ook tegen komt.”

De BioTOPvakantie duurt nog tot en met komende vrijdag. Aansluiten is niet meer mogelijk want de week is volledig uitverkocht.