Ruim twee weken vertragingen door werkzaamheden station Zwolle

nieuws
Foto Andor Heij: Tijdelijke loopbrug Meppel om stroom passagiers sneller af te handelen.

Reizigers vanuit Groningen naar Zwolle en richtingen verder het land in moeten vanaf volgende week zaterdag ruim twee weken lang rekening houden met langere reistijden.

Station Zwolle gaat dan twee weken dicht vanwege werkzaamheden. Die zijn nodig zodat treinen van en naar Meppel en Emmen sneller kunnen aankomen en vertrekken. Ook komt er een extra perron voor de trein naar Enschede.

Voor reizigers vanuit  Groningen houdt dat in dat zij in Meppel op de bus moeten stappen. Op station Meppel is daarvoor een loopbrug (foto) geplaatst, om de tunnel onder het station te ontlasten.

Voor passagiers in de richtingen Amersfoort en Lelystad gaan er vanuit Meppel rechtstreekse bussen naar respectievelijk ’t Harde en Kampen Zuid, vice versa. Voor de overige richtingen moet er in Zwolle op een andere bus gestapt worden. In de NS reisplanner zijn de gewijzigde reistijden inmiddels opgenomen.

Het wordt een hele operatie omdat Zwolle na Utrecht het tweede spoorwegknooppunt van Nederland is. Er zijn op de stations extra medewerkers aanwezig om alles in goede banen te leiden. Er worden per dag tussen de 125 en 200 bussen ingezet. Op maandag 16 juli is station Zwolle weer bereikbaar per trein.