Provinciehuis gaat snel van aardgas af

nieuws

Het provinciehuis moet zo snel mogelijk af van het gebruik van aardgas. De komende jaren komt hiervoor 2,7 miljoen euro beschikbaar. Dat staat in de Voorjaarsnota van het college van Gedeputeerde Staten.

Door te stoppen met het gebruik van gas in het provinciehuis bespaart de provincie zo’n 250.000 kubieke meter gas per jaar. De afgelopen jaren is het energieverbruik met 30 procent verminderd en het energielabel van het nieuwbouwgedeelte van E naar C gegaan. Onderzoek wijst uit dat een gasloos provinciehuis uiterlijk 2025 gerealiseerd kan worden.

Uit de Voorjaarsnota blijkt verder dat er de komende jaren voor 42 miljoen euro aan ruimte is voor nieuw beleid. Gedeputeerde Patrick Brouns spreekt van een ‘gezonde meerjarenbegroting’.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *