Categorieën: Nieuws

Jouke de Vries nieuwe voorzitter Rijksuniversiteit Groningen

Prof. Jouke de Vries wordt de opvolger van Sibrand Poppema als voorzitter van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij wordt op 1 oktober dit jaar geïnstalleerd voor een periode van vier jaar.

In een reactie schrijft De Vries: “Ik ben zeer trots en vereerd dat ik leiding mag gaan geven aan deze mooie universiteit die sinds 1614 stevig verankerd is in Noord-Nederland.” Ook voorzitter van de Raad van Toezicht Tjibbe Joustra is blij met de benoeming van De Vries:  “Wij zien in hem de juiste persoon om de RUG de komende jaren te leiden en kijken uit naar de samenwerking met hem.”

Professor De Vries was voorheen hoogleraar Bestuurskunde en tevens decaan van de Campus Den Haag – Universiteit Leiden. Op dit moment is hij hoogleraar Governance & Public Policy aan de RUG en decaan van de Campus Fryslân, waar hij ook werkzaam blijft als collegevoorzitter.

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • Professor bestuurskunde? Wat heeft bestuurskunde met wetenschap te maken? Professor bestuurskunde is net als bijvoorbeeld 'de admiraal van de Liechtensteinse marine' onzin.

    Een weer die Friesjes in het bestuur van de RUG die elkaar baantjes geven. Begin daar moe van te worden.
    Tijd voor een echte grote wereldwijde crisis waarin bijvoorbeeld geld als betaalmiddel ophoudt te bestaan, en waarbij als neveneffect de Groningers dit bijzonder met zichzelf ingenomen volkje (het zijn precies Hollanders behalve dat de laatste tenminste uitspreken dat zij zich geweldig vinden) onze provincie uit schoppen.
    Tijd voor een grote Restauratie in Europa. Oost-Nederland (tot en met Achterhoek) dat zich met grote delen van Duitsland vormt tot een nieuwe Saksische staat. Ik ben voor.

    Die Tjibbe Joustra. Flutstudie (waarom is rechten academisch) en nog nooit op een scherpzinnige opmerking kunnen betrappen. Het niet al te moeilijk aan te leren licht ironische juristentoontje, weten hoe je das strikt en bij de juiste studentenvereniging lid geweest; meer is deze "man" niet.

    • Stel je eens niet zo aan VSH. Dat jij het dictatuurmodel aanhangt betekent nog niet dat alles wat daar niets mee te maken heeft geen wetenschap is.

        • Uiteraard niet, ik heb Erdogan via twitter vaak genoeg beschimpt. Naar die defacto dictatuur gaan is niet verstandig.

    • Staat me anders een reactie bij, waarin jij schreef dat je een boycot onzinnig vond, en dat jij een fijn bezoek aan hamam (of ander type badhuis) in Turkije aanbevool.

      Paar jaar terug. Was iets met dat Corendon (hoe is die maatschappij gefinancierd? Turks crimineel geld?) vanaf Eelde op Alanya/Antalya of Bodrum ging vliegen.

      In de tijd dat Turkije voor snelweg voor Soenietische jihadisten speelde, en deze een ongekend beestachtige genocide op arme Yezidi's pleegde.

      Goed dat je van mening bent veranderd! Complimenten van de Grote VSH. (Knipoog)

Recente berichten

Vier dagen Pasar Malam Asia in Kardinge

Een lang weekend vol oosterse dansen en culinaire specialiteiten: van vrijdag 17 mei tot en…

8 uur geleden

Dinsdag opklaringen met een spetterbuitje, Hemelvaartsdag begint zonnig

Aankomende week kunnen we zon, bewolking en een buitje verwachten. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis lopen…

10 uur geleden

Meerdere mensen opgelicht bij tweedehands verkoop tickets FC Groningen

Vrijdagavond strijdt FC Groningen in een uitverkochte Euroborg tegen Roda JC om directe promotie naar…

11 uur geleden

Botsing tussen scooter en auto op Helperpark

Maandagavond heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooter en een auto. Dat gebeurde bij Sportcentrum…

11 uur geleden

UMCG ontvangt 45.000 euro voor veiling kistje meischol op Urk

De Hematologie afdeling van het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) heeft 45.000 euro ontvangen…

13 uur geleden

Fietsster aangevallen door ontsnapte hond op Regattaweg

Een fietsster is maandagmiddag aan de Regattaweg in Oosterhoogebrug aangevallen door een ontsnapte hond. Dat…

13 uur geleden