Jeugdhulptekort loopt op tot 30 miljoen

nieuws

De tekorten in de jeugdhulp over 2017 lopen voor de provincie Groningen op tot  30 miljoen euro.
Twee maanden geleden dachten de bestuurders nog dat het 23,5 miljoen euro zou zijn. Het tekort is hoger dan eerder werd gedacht, omdat de aanbieders van de jeugdhulp meer hebben gedeclareerd. Het tekort liep vooral op door een toename van het aantal zorgtoewijzingen. Bijna alle gemeenten in Nederland hebben een tekort of hebben wachtlijsten.

De Groninger gemeentes hebben een brandbrief aan de minister geschreven en zeggen: “ Kom de belofte van uw voorganger na een geef ons voldoende financiële middelen voor de jeugdhulp. Dit bedrag is door de gemeenten niet op te brengen.”

Deel dit artikel:

  1. Onze “Groningse” volksvertegenwoordigers in de raad in de stad, stoppen liever drie miljoen per jaar in het – om clientelistische redenen – overeind houden van het MONSTRUM.

    #triest

  2. En waar blijft het geld ?
    Ze moeten die instantie’s heel veel minder groen licht geven zoals die te werk gaan ! En er zijn gewoon te veel van die instantie’s kinderen hebben te gauw een stempel van jij hebt dit of dat en een gezin kan gewoon niet meer leven alles word bepaald ! Die pleeggezinnen net zo wat die ontvangen dik geld en gaan maar op vakantie enz enz gewoon te ziek voor woorden sommige gezinnen leven van 30 euro in de week en die pleeggezinnen beuren max 500 per kind en kind neem je uit liefde niet om geld ……. En waar is de hulp dan ? Ze maken kinderen en gezinnen KAPOT !!!) JBN noord en elker met hun leugens en macht en ze krijgen ook nog alles voor elkaar en over de rug van een kind gaan Nederland moet eens een keer in opstand komen en vooral de geld kranen dicht draaien voor zulke instantie’s want de hulp die er moet is er niet maar dat is Nederland wat groot is word al groter en wat klein is die zijn helaas de Sjaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *