Categorieën: Wijken

Investeren in de toekomst door gesprek over Ramadan

De islamitische vastenmaand Ramadan is de afgelopen week aangegrepen om te praten over het vieren van religieuze feesten. Stichting Oude Groninger Kerken stelde deze week de middeleeuwse kruiskerk van Garmerwolde ter beschikking voor een educatief project. Leerlingen gingen met elkaar in gesprek over verschillende manieren van vieren. Op die manier maakten ze kennis met elkaars culturele achtergrond.

Zowel stichting SOGK als docenten van de deelnemende schoolklassen grijpen het project aan om wederzijds begrip te bevorderen. Enkele leerlingen doen zelf mee aan de Ramadan. Tijdens het project merkt de organisatie dat het voor kinderen niet altijd makkelijk is om over hun tradities te praten. Maar juist daarom is het een belangrijk project.

De stichting hoopt dat de gesprekken van deze week een vervolg krijgen in de klas. Dergelijke projecten moeten ook in de toekomst een bijdrage leveren aan een samenleving waarin begrip voor elkaars tradities de norm is.

Addy van der Woerd

Bekijk reacties

  • Sluipenderwijs ...............geniepig .............onontkoombaar....BELANGRIJK. om te weten ..en je voorzorgmaatregelen nemen.
    Zodat onze cultuur en gewoontes blijven bestaan, omdat het kan omdat het mag ( NOG WEL)....

  • In de provincie Groningen zijn amper moslims in procenten praten we over ongeveer 2,9 procent,wat mij betreft word dat 0 procent.Mede doordat de gematigde moslim angstig hun mond dicht houden zitten zij nu zelf ook in het verdoem hokje omdat de burgers op een punt zijn beland dat alles over één kam word gescheerd met dank aan de overheid dat als een mak schaap zit toe te kijken.

    • Een kleine 6000 personen dus ..
      Er hoeft er maar 1 rare dingen gaan doen uit naam van zijn geloof.
      Die zal het vergallen voor de rest.

      We zullen zien ...

  • Hebben we de jaren na de oorlog eindelijk een cultuur weten te creëren waar kerk en staat steeds beter gescheiden werd. Wordt dit d.m.v. de zogenaamde multicultie bril weer naar elkaar toe gebracht. En dan verbazingwekkend ook nog religie met een niet christelijke normen en waarden vorm dat de boventoon voert.

    Elk soort geloof zou net als sex, drugs, roken, alcohol naar de 18+ moeten. Geloof zou onder diezelfde wetten moeten vallen, pas bij "volwassenheid" kan en mag je een serieuze keuze maken of je er wat mee wil doen en een geloofsgebouw mag bezoeken.

    En anders zouden alle "geloofsmedewerkers" aan minimaal dezelfde eisen moeten voldoen als kinderopvangmedewerkers. Screening, VOG verklaring etc.

    Elk soort geloof vind ik net zo schadelijk als roken. Het is niets anders dan bedoeld om mensen te onderdrukken.

  • Als eentje "rare dingen doet vergalt die het voor de rest" schreef hier iemand. Toch vreemd dat de kathoieke kerk dan nog steeds niet in het verdomhoekje zit, als je beseft dat wereldwijd honderdduizenden kinderen door duizenden priesters werden misbruikt. En dan heb ik het nog maar even niet over het feit dat ook weer duizenden vrouwen en meisjes dwangarbeid moesten verrichten in katholieke huizen.
    Ergo: je kunt niet een hele bevolkings-geloofsgroep afrekenen op het gedrag van één persoon!

    • @ Klaas

      Zelf niet katholiek, maar verbaas me over je reactie.

      Katholieke kerk staat zeker in het verdomhoekje; en met de schijnwerpers er vol op. Misschien de staatspropaganda van de NPO niet gevolgd?

      Als in Engelse plaatsen als Rotherham de haast ontelbare daders van beestachtige criminaliteit niet Pakistaans-Islamitisch, maar Katholiek waren geweest, dan was elk acht uur journaal groots mee geopend.

  • Geloven in sprookjes, prima, maar dan wel thuis! Ik wil dat er geen cent van mij naar dit soort Onzin gaat! We waren net een beetje verlost van al die Onzin en nu zijn we weer terug bij af, of nog veel erger. Ja, dit wordt heel groot!

Recente berichten

Hier gaat Herepoort de komende vier maanden mee aan de slag bij de zuidelijke ringweg

Na een grote stremming in het komende weekend begint aannemerscombinatie Herepoort komende maandagochtend aan 'fase…

2 uur geleden

Geen treinen tussen Europapark en Assen door overwegstoring (opgelost)

Tussen Assen en Groningen Europapark reden woensdagmiddag geen treinen door een overwegstoring. (meer…)

2 uur geleden

Politie publiceert camerabeelden van bekladding en vernielingen Academiegebouw

De politie heeft woensdagmiddag camerabeelden naar buiten gebracht van de bekladding van het Academiegebouw, eerder…

3 uur geleden

Hoofdsteward FC Groningen Sjouke Noordenbos ‘Ik loop meer kilometers dan de gemiddelde voetballer’

Link050 is de vrijwilligersvacaturebank van de gemeente Groningen. Op de website van link050 staan alle…

3 uur geleden

Julianaplein komend weekend bijna geheel afgesloten; van Drachten naar Haren kan nog wel

Operatie Ring Zuid zit nog tot maandag in fase 3, maar toch verandert komende vrijdag…

4 uur geleden

Actie om geld op het halen voor MS: Je veters strikken met ovenwanten aan

Probeer het zelf maar eens. Met twee grote ovenwanten de veters van je schoenen strikken.…

7 uur geleden