Inge Jongman voert lijst ChristenUnie aan

nieuws
Kandidaten ChristenUnie.Foto: vlnr: Theo Berends, Inge Jongman, Gerben Brandsema, Tessa Moorlag en Peter Rebergen.

Inge Jongman is de lijsttrekker voor de ChristenUnie bij de gemeenteraadsverkiezingen die in november in Groningen gehouden worden.

Jongman is sinds 2002 gemeenteraadslid en momenteel fractievoorzitter van de CU in de stad. Voor de tweede plek werd fractiemedewerker Gerben Brandsema gekozen. Op plaats drie staat Theo Berends uit Haren, die momenteel wethouder is in de gemeente Eemsmond. Tessa Moorlag, leerkracht in het basisonderwijs, is vierde. De fractievoorzitter uit Ten Boer, Peter Rebergen, staat op plek vijf.

De drie afdelingen van de ChristenUnie in Groningen, Haren en Ten Boer werden donderdagavond ook formeel samengevoegd. De CU heeft momenteel in Ten Boer drie zetels, in Groningen twee en in Haren één.

Deel dit artikel: