Categorieën: Nieuws

GroenLinks: zorg om kamernood buitenlandse studenten

De raadsfractie van GroenLinks maakt zich zorgen over het tekort aan kamers voor internationale studenten. Het is de vraag of er voldoende kamers zijn om komend najaar alle studenten te huisvesten.

Volgens raadslid Petra Brouwer mag het niet weer gebeuren dat studenten op straat moeten bivakkeren. De SSH meldde eind mei al dat het geen studenten meer kan plaatsen.

GroenLinks vindt dat het probleem topprioriteit moet krijgen van de RUG, Hanze en gemeente. Zij hebben een casemanager belast met het vinden van 500 kamers voor internationale studenten, maar dat lijkt niet haalbaar.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Dan is een stop op de buitenlandse studenten meer dan welkom. Vaak zijn de oplossingen zo simpel!

    Alleen de hoge scholen en universiteiten worden er beter van, omdat die per internationale student 6800 euro extra kunnen opstrijken!

    Niet zijn inwoners! Die ervaren dit steeds meer als een ergernis. De wijken worden onbewoonbaar!

    Bovendien is onze infrastructuur er niet op berekend. En het drijft de prijzen ook nog eens omhoog, doordat er te weinig woningen/kamers zijn. Ook ten nadele van hen die hier al langer wonen! De Appie's en de horeca hoor je daarentegen niet klagen! Maar economisch in algemene zin, schiet Groningen er geen donder mee op. Het kost wel meer geld voor de gemeente Groningen. Denk aan het Noorderplantsoen en zijn rotzooi onlangs. Of wordt deze rekening vereffend met de Universiteit en de Hanze hogeschool?

    Ik ben niet de enige dat hiervoor pleit. Ook econoom Hein Vrolijk doet eenzelfde oproep!

  • Het is vooral een frictieprobleem omdat mensen hier op het laatste moment naar toe komen. De universiteit zou als makelaar voor deze studenten moeten gaan optreden door preventief een aantal kamers/studio's af te nemen. Als je zo nodig veel buitenlandse studenten wilt aantrekken dan moet je ook een facilitaire verantwoordelijkheid op je nemen.

  • Groen Link zou er beter aan doen zich druk te gaan maken en zich te gaan bekommeren waar het om de woningnood onder de autochtone inwoners van deze stad gaat, maar dat zal wel niet menselijk genoeg zijn.

  • En nu naar Amsterdam, de ziggo dome. Op weg naar Pearl Jam. Fijne avond!

    Want die komen niet in Groningen!

  • Hier springt GroenLinks voor in de bres terwijl ze zich niet laten horen over het Oosterhamriktracé. Dit gaat ten koste van groen en milieu maar aangezien ze in de coalitie zitten durven ze niks te zeggen en gaan ze zwijgend mee met de overige partijen terwijl ze in hun verkiezingsprogramma's voor groen en schone steden opkomen maar met het Oosterhamriktracé zal de fijnstof en dieseldampen alleen maar toenemen in de wijken waar gezinnen met kinderen wonen. Met de verkiezingen opkomst zal GroenLinks vele kiezers verliezen.

    • GroenLinks zal de eerste zijn die een milieuvignet voor de stad zou invoeren. Groen is niet elk grassprietje beschermen, maar zo veel mogelijk grassprietjes beschermen. Daarvoor moet je soms wat sprietjes opofferen. Groene argumenten die gebruiken terwijl je zelf een PC Hoofttractor voor je deur hebt staan en niet eens geparkeerd op je eigen terrein waar ook parkeergelegenheid is aangelegd, dat is pas hypocriet. Gelegenheidsargumenten.

  • Misschien kan iemand pechtold een paar penthouses cadeau doen in Groningen die hij dan weer kan verhuren. Of wellicht is er nog een groenlinkser die zijn huisje van Airbnb wil afhalen en verhuren aan studenten. Moeten ze niet zo hardhandig zijn met gasten zoals in dat YouTube filmpje.

  • Koren op de molen van de gemeente en van projectinvesteerders. Kan de gemeente de grondprijzen fijn opdrijven voor luxe studentenappartementen om hun fiasco in Meerstad mee af te dekken. Heb in mijn achtertuin ook zo'n fijne blokkendoos staan van het Belgische Xior. 180 Studentenwoningen voor gemiddeld €750 per maand (inschrijf- en schoonmaakkosten niet meegenomen). Daar kan een Nederlandse student alleen maar van dromen. Het is compleet van de zotten dat universiteiten meer vangen voor buitenlandse studenten dan voor Nederlandse. En ondertussen is mijn uitzicht en privacy compleet vergald. Er gaat niks boven de hoogbouw van de gemeente Groningen, bedankt GroenLinks!

Recente berichten

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

4 uur geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

5 uur geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege werkzaamheden aan bruggen

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

7 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

8 uur geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

10 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

10 uur geleden