Florakade krijgt nieuwbouw met 119 woningen

wijken

Vastgoedontwikkelaar VanWonen gaat 119 woningen aan de Florakade ontwikkelen. Het gaat om grondgebonden stadswoningen in allerlei variaties, zowel aan het park als aan het water.

Een deel van deze woningen wordt als huurwoning aangeboden. Volgens directeur Alfred Bolks sluit het ontwerp van de woningen goed aan bij de bestaande bouw, die grotendeels in de stijl van Berlage is gebouwd. Veel van zijn kenmerken komen ook terug in het ontwerp van de nieuwe woningen.

De samenwerkingsovereenkomst is getekend op de beurs “Provada”. De verkoop is inmiddels gestart en de animo is groot. De bouw kan in november 2019 beginnen.

Deel dit artikel:

  1. Florakade en Pioenstraat. Er komt ook een nieuwe straat tussen deze twee of de Hyacinthstraat wordt verlengd. Het gaat om het alfa-laval terrein.

  2. Het kan dus wel, grondgebonden woningen bouwen. Jammergenoeg een extra bouwblok teveel waardoor het benauwend overkomt en onbetaalbaar voor de minimumloners, maar je moet iets te wensen overhouden. Beter zo dan opnieuw in beton gegoten hoogbouw v.v. kijkgaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *