“Echt bizar hoe diep mensen in hun telefoon zitten”

Veertig leerlingen van het Montessori Lyceum uit de stad hebben de afgelopen weken onderzoek gedaan naar het smartphone-gebruik onder de Stadjers. “Eigenlijk kun je gewoon concluderen dat we best wel heel erg verslaafd zijn.”

“Social engineer en fotograaf Ritzo ten Cate kwam met het idee bij ons aanzetten om onderzoek te doen naar smartphone-gebruik”, vertelt docent Jayenne Reddy van de school. “En eigenlijk waren we direct enthousiast. Na een aantal gastlessen hebben onze leerlingen ieder voor zich een onderzoeksopdracht bedacht waarbij men vervolgens aan het werk ging.”

Luna is één van de leerlingen. “Ik heb geprobeerd uit te zoeken hoe ver ik kan gaan voor mensen die met hun telefoon bezig zijn op gaan kijken. Daarvoor ben ik naar de binnenstad gegaan en ben foto’s van mensen gaan maken. Soms had ik al een stuk of tien afbeeldingen gemaakt voor ze opkijken en in de gaten hebben dat er wat gebeurd. Dat moment dat ze nog tussen de smartphone-wereld en de real life-wereld inzitten heb ik vast proberen te leggen.” Van tevoren dacht Luna dat het nog een hele klus zou worden. “Maar als je bezig bent merk je pas hoeveel mensen met hun telefoon bezig zijn. We zijn echt verslaafd.”

De resultaten van de veertig onderzoeken worden komende vrijdagavond gepresenteerd in het Groninger Forum.

Deel dit artikel:

  1. Het is ronduit belachelijk, als in het openbaar vervoer zit of je staat te wachten op trein of bus 9 van de 10 mensen zijn met dat apparaat in de weer. Vorige week zat ik op een terrasje waar ik een kennis tegen kwam, we konden geen praatje maken want hij was al door druk in de weer met zijn telefoon. Ik vroeg hem nog iets, maar hij reageerde niet eens, gezellig hoor, ik ben maar naar binnen gegaan om af te rekenen, maar daar kreeg ik de kans niet toe, de man achter de bar had het ook te druk met zijn mobiel. Alles is blijkbaar belangrijker dan sociale contacten of je omgeving.

  2. gevaarlijk in het verkeer zonder uit te kijken in een keer het fietspadop lopen of ,met de fiets slingeren. nu kan dat met z’on mobielalleen maar met een hand met twee kun jeje ng snel corrigeren laat staan met een hand wars op het fietspad uitwijken ukt bija niet,geen ruimte links en vol in de remmen is ook gevaarlijk ivm m fietsend(de)bielmo mobieltje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *