Duizenden bezoekers verwacht op 112GroningenDag

De 112GroningenDag die komende zaterdag in Martiniplaza wordt gehouden gaat naar verwachting zo’n vijftienduizend bezoekers trekken. Dat denkt organisator Martin Nuver van 112groningen.nl.

In de zomer van 2016 werd de eerste 112GroningenDag gehouden. Omdat dit veel belangstellenden trok, en het initiatief onder de hulpverleners ook op veel enthousiasme kon rekenen, wordt er nu voor de tweede keer een 112-dag gehouden. Op de dag presenteren de hulpverleningsdiensten en aanverwante organisaties en instellingen zich door middel van demonstraties, informatie geven en door met elkaar in gesprek te gaan.

Organisator Martin Nuver benadrukt dat het op deze dag meer gaat dan alleen om blauwe lampen en sirenes. “Zo’n dag is de ideale manier om mensen, jong en oud, iets te leren. Een ongeluk zit tenslotte in een klein hoekje. Maar hoe kun je zoiets voorkomen? En wat moet je doen als het een keer mis gaat? Groningen een stukje veiliger maken, dat is het achterliggende doel van deze dag.”

Afsluiting zuidelijke ringweg
Vanwege de afsluiting van de zuidelijke ringweg komend weekend wordt er rondom Martiniplaza flink wat drukte verwacht. “Bezoekers doen er erg verstandig aan om met het openbaar vervoer te komen. Martiniplaza is wel met de auto bereikbaar maar vanwege de stremming van de zuidelijke ringweg wordt er in de stad heel wat drukte verwacht.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *