Bemiddelaars moeten cao-conflict ov beslechten

Twee bemiddelaars zijn aangesteld om een uitweg te zoeken in het cao-conflict in het openbaar vervoer. Dat heeft vakbond CNV donderdagochtend bekendgemaakt.

De bemiddelaars, AWVN-directeur Harry van de Kraats en oud-FNV-bestuurder Jan Heilig, gaan op verzoek van de verschillende partijen die betrokken zijn bij de cao-onderhandelingen op zoek naar een oplossing. “Natuurlijk willen we allemaal een einde aan de acties”, vertelt Hanane Chikhi van vakbond CNV. “Maar wel met goede afspraken, waar de chauffeurs tevreden over kunnen zijn. We hopen dat de bemiddelingspoging iets oplevert.”

De voorbereidingen voor nieuwe stakingen gaan ondertussen door. Donderdag wordt er gestaakt in delen van Flevoland en in de Zaanstreek en Waterland. Volgende week gaat er overlegd worden hoe nu verder. Opties daarbij zijn om opnieuw een landelijke stakingsdag te organiseren, of opnieuw estafettestakingen. “Laten we hopen dat die niet nodig zijn. We geven de bemiddelaars graag de kans om een uitweg te vinden”, zegt Chikhi.

In Groningen werd de afgelopen maanden al een aantal keren het werk neergelegd. De buschauffeurs willen een salarisverhoging van 3,5 procent en willen een lagere werkdruk. Zo willen ze vaker kunnen pauzeren om bijvoorbeeld naar de wc te gaan.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *