Basketbalclubs in de problemen door sluiting Corpushuis

nieuws
G-Team BVG

De fractie van Stad en Ommeland wil van het stadsbestuur weten waarom er nog geen oplossing is gevonden voor de problemen van de basketbalverenigingen BVG en Scylla. Die spelen in het Corpushuis in Corpus den Hoorn dat per 1 januari de deuren sluit.

De basketbalverenigingen trokken begin vorige maand in de raadscommissie al aan de bel dat zij door de sluiting in de problemen komen. De nieuwe sporthal bij het Europark is niet groot genoeg en er zou 63,5 uur basketbal ingeleverd moeten worden.

Stad en Ommeland is verbaasd over het probleem, omdat het stadsbestuur in de discussie rond de sluiting van sporthal De Wijert steeds heeft gezegd dat er voldoende accommodatie beschikbaar blijft. De fractie stelde de vragen na berichtgeving over de kwestie in het Dagblad van het Noorden vrijdag.

Deel dit artikel:

 1. Groningen , breedte sport stad.
  Te kort aan zaal ruimte is al heel wat jaren een groot probleem in Groningen.
  Hoeveel voetbal verenigingen zijn er in Groningen ??? Voor twee grote basketbalverenigingen met jeugd is er niet genoeg ruimte. Er zijn veel meer verenigingen die worstelen met met vinden van trainingsruimte.
  Sport in een vereniging is meer dan alleen je eigen team. Door teams overal en nog wat te laten trainen tast ook het verenigings gevoel aan hier wordt ook totaal aan voorbij gegaan.
  30jr geleden heb ik aan zaalvoetbal gedaan en als spelende Gronings team speelden we thuiswedstrijden in Leek, er lijkt niet veel te zijn veranderd.
  Ongelofelijk hoe er wordt omgegaan met o.a zo mooije basketbal vereniging als B.V.G

 2. Twee jaar praten en dan nu verbaast zijn over een tekort aan basketbalruimte. Wat een gebrek aan visie en inzicht. Net nu de groei van nieuwe kinderen zo in de lift zit. Zo blijft Donar de komende jaren een internationaal gezelschap;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *