Categorieën: Nieuws

Warmte WarmteStad mogelijk uit Van Starkenborghkanaal

Mogelijk gaat WarmteStad na het afblazen van de warmtebron op Zernike de warmte nu uit het Van Starkenborghkanaal halen.

WarmteStad komt in willekeurige volgorde met de volgende shortlist voor de korte termijn: Biogas, Biomassa of Omgevingswarmte. “Bij omgevingswarmte zou het kunnen gaan om warmtewinning uit bijvoorbeeld oppervlaktewater van het dichtbij gelegen Van Starkenborghkanaal. Deze warmtebron ligt het meest voor de hand vanwege de continue beschikbaarheid en de geringe investeringen die nodig zijn om de waterwarmte op de bronlocatie te krijgen. Dit systeem bestaat mogelijk uit een combinatie van technieken. Omgevingswarmte vanuit nabijgelegen datacenters of ondiepe aardwarmte als alternatief of aanvulling kunnen worden benut. Ook zonthermie kan in de zomer als aanvullende bron gaan dienen.”

Tot de nieuwe warmtebron in gebruik gaat voorziet WarmteStad met een tijdelijke warmtevoorziening de al gecontracteerde gebouwen binnen Noordwest van warmte.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Ze moeten er niet aan beginnen.
    We hebben al genoeg gedonder met aardbevingen en dan ook nog eens de grond of water gaan vervuilen met zout wat vrij komt bij het oppompen van het warme water uit de aarde en zo alle leven kapot maken in die grond en dat water leeft.
    Hoe dom kan je zijn?
    De uitloper van het Groninger gasveld ligt ook onder het v.Starkenborghkanaal.
    Het oppompen van dat warme water heeft al bewezen dat dit ook invloed heeft op aardbevingen en daarom is men van het plan op het Zernike afgestapt na rapportage's van Staats toezicht op de mijnen maar verlegt het probleem alleen maar naar het b.Starkenborgh.

  • Linksom of rechtsom, de voorbarige investeringen en verplichtingen, welke onder verantwoordelijkheid van meneer Gijsbertsen zijn gedaan, worden hem kwijtgescholden? Wat er ook staat te gebeuren, al zal er rioolwater voor verwarming gaan worden gebruikt, Messias Gijsbertsen mag aanblijven als wethouder. Zo kom je dus overal mee weg, er zijn er voor minder afgetreden/hebben er voor minder de eer aan zichzelf gehouden.

    • Middenweg krijgt het altijd rood voor de ogen als hij GroenLinksers ziet. Komt door zijn eigen wereldbeeld waarin alleen plaats is voor eigenbelang en wantrouwen en pessimisme.

      • Wat een onzin, ik kan ontzettend boos worden als er gemeenschapsgelden op deze wijze worden weggegooid en/of worden weggezet door onkunde van ambtenaren en/of bestuurders en niemand die het stopt, niemand die er iets van zegt en de verantwoordelijken mogen gewoon door blijven gaan en doen alsof er iets gebeurd is. En ja, daar kan ik ontzettend kwaad om worden. Dat het hier om een Groen (s)link(s)e bestuurder gaat doet er niets aan af.

        Ik kan nu vakantie nemen waar ik, net als vele anderen voor gewerkt hebben afgelopen jaar, deze Gijsbertsen heeft met dit project zoveel geld onnodig weggegooid waar je tientallen, wat zeg ik, enige honderden langdurige bijstandsgerechtigden ook van op vakantie had kunnen sturen. En Gijsbertsen zelf? Die gaat vanzelfsprekend gewoon op vakantie, ondanks deze enorme miskleun, al had deze van mij persoonlijk garant kunnen gaan staan voor de weggesmeten gelden welke er straks door zijn voorbarig handelen zijn ontstaan.

Recente berichten

Nieuwbouwproject Molenkampsteeg Haren feestelijk van start

Het nieuwbouwproject aan de Molenkampsteeg in Haren is donderdag feestelijk van start gegaan. Woningcorporatie Woonborg…

18 minuten geleden

Julianaplein komend weekend bijna geheel afgesloten; knooppunt daarna open van en naar Drachten

Operatie Ring Zuid zit nog tot maandag in fase 3, maar toch verandert komende vrijdag…

58 minuten geleden

Helena Vegter brengt single uit over Lili Marleen uit de Tweede Wereldoorlog

“It was a small town, but you and me were bigger than the world”. Het…

1 uur geleden

Rienk Mast (22) moet NBA-droom jaar uitstellen vanwege knieoperatie

Basketballer Rienk Mast heeft besloten om zich te laten opereren aan een slepende knieblessure. Daardoor…

2 uur geleden

Hotel Schimmelpenninck Huys maakt doorstart na overname

Hotel Schimmelpenninck Huys maakt een doorstart na het faillissement van afgelopen maandag. Bakkerij Broodhuys maakt…

3 uur geleden

Arrestatieteam houdt persoon aan na inval in containerwoning Vrydemalaan

Aan de Vrydemalaan is donderdagavond één persoon aangehouden in één van de containerwoningen voor studenten.…

3 uur geleden