Categorieën: Nieuws

VVD: Alders stapt op goed moment op

Het feit dat Hans Alders opstapt als Nationaal Coördinator Groningen, komt op een goed moment. Dat stelt de VVD Groningen.

Volgens de VVD is dit, nu de gaswinning naar nul gaat, en in Den Haag gewerkt wordt aan een hersteloperatie, een goed moment. De VVD zegt het prijzenswaardig te vinden dat het Alders is gelukt om zoveel partners rond het ingewikkelde gasdossier aan de Dialoogtafel te krijgen. Het kabinet zal er nu voor zorgen dat de versterking doorgaat, aldus de liberalen.

In Groningen was veel onvrede over de trage procedures en de vele onopgeloste dossiers. De VVD fractie vindt dat het instituut van de coördinator nu te bureaucratisch is geworden. Nu moet er een opvolger voor Alders komen die met extra daadkracht verder kan gaan, aldus de VVD Groningen.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Het zou mij enorm verbazen als er in het hele Noorden nog één stem naar de VVD gaat. Die partij is alleen maar aan het traineren. En als in 2022 blijkt dat het onhaalbaar (want onbetaalbaar) is om geheel van het gas af te geraken, dan gooien ze de gaswinning met evenveel zwier weer omhoog hoor. Begint het hele circus opnieuw.

    Off topic: onbegrijpelijk dat een bekwame politicus als Klaas Dijkhoff voor deze partij kiest.

  • De VVD is totaal niet meer van deze wereld. Een wanhoopsoffensief!

    De Groningers moeten zich organiseren! Het is nu of nooit!

  • Als er één politieke partij is die uit pure schaamte en gebrek aan empathisch vermogen z'n opvattingen niet moet ventileren op dit moment is het wel de VVD.

  • Uiteraard vindt de VVD dit geweldig. Geheel naar de aard van het beestje is deze partij altijd op de hand van het groot-kapitaal. De complimenten van de VVD aan Alders zijn daarom stuitend hypocriet. De VVD zal zijn best doen om een eventuele opvolger van Alders nog tandelozer te maken. Allereerst door zijn 'bureaucratische' organisatie te ontmantelen.

  • Alders zette een versterkingsoperatie in de steigers, het kabinet zag wat dat ging kosten, deed een som en besloot de gaswinning dan maar te beëindigen. Groningen denkt dat die versterking gewoon moet door gaan, maar die vlieger gaat niet op. Het is het een of het ander. Vanaf nu wordt er niet meer preventief versterkt, maar slechts gelapt waar nodig. Wiebes had dat er direct bij moeten zeggen toen hij het gasbesluit bekend maakte, maar in plaats daar van hing hij de popiejopie uit in de hoop de andere kant van de medaille er slinks doorheen te rommelen.

    De Groningers willen zekerheid en zijn nu boos. De prijs van die zekerheid is echter veel te hoog en zou negatieve ons land bij een volgende crisis in veel diepere problemen helpen door een veel te hoge staatsschuld. Als we al investeren dan moet dat een investering vooruit zijn in een energietransitie, niet en stenenstapels in een achterstandsgebied. Dat is de harde realiteit. De overheid moet keuzes maken. Dan kun je wel gelijk hebben en hoog van de toren blazen, gelijk krijgen is wat anders. De prijs voor 100% zekerheid is niet iets wat ons land kan en wil betalen.

    • Jawel hoor!

      Er schijnt al 5 miljard Euro gereserveerd te zijn voor een lightrailverbinding in de Randstad.

      Dus cancelen en dit bedrag overhevelen naar Groningen!

    • Haha.

      Iemand uit het door varkensmestdampen, alcoholisme en drugscriminaliteit gekenmerkte Brabant, noemt het prachtige en leefbare (Noord-)Groningen een achterstandsgebied.

      Omdat BPP van Groningen tijdelijk wat lager licht dan het BNP van Nederland.

      Een minder slechte campagne dan het lullige "Er gaat niets boven Groningen", wat meer arbeidsintensieve activiteiten rond Eemshaven en het Hoogeland kan weer met recht als Golden Raand bezongen worden.

  • Waarom zijn er nog steeds Groningers die op de regeringspartijen en speciaal op de voor de VVD kiezen.A.s. jaar zijn er weer Prov.Staten verkiezingen. Waarom kiezen de Groningers niet lokaal ?
    Ik lees niets over het feit om nu water in de grond voor elke m3 gas te pompen om tegen gewicht te krijgen, waar mee je ook het warme bodemwater weer voor voorzieningen kunt gebruiken(electra) en het koude water weer terug.Volgens de verhalen zou er nog voor 50 j gas in de grond zitten. Maar alle schade van de afgelopen 50 j moet de regering zo repareren dat het niet meer terug komt.
    De regering is overal verantwoordelijk voor dat blijkt wel uit de papieren van gisteren .

  • Dan sluiten ze de gaspomp maar 1 maand later en gebruiken dat bedrag om iedereen een nieuw huis te geven. Zometeen zien de Groningers nog meer negatieve gevolgen van de gasbel, iedereen moet flink meer betalen aan sociale voorzieningen. Groningen is er driedubbel op achteruit gegaan.

  • Tweede Kamer 2017, VVD. Provincie 13,88 %, 2e partij. Slochteren 16,65%, grootste partij. Appingedam 12,13% Ten Boer 10,96% Loppersum 10,54%. Oftewel, Groningers stemmen zelf toch vrij massaal op de VVD.

Recente berichten

Actie om geld op het halen voor MS: Je veters strikken met ovenwanten aan

Probeer het zelf maar eens. Met twee grote ovenwanten de veters van je schoenen strikken.…

17 minuten geleden

Doorrijders na ongeval Noorderbinnensingel zitten vast voor verhoor

De twee mannen die dinsdagavond werden aangehouden omdat ze waren doorgereden na een ernstig ongeval,…

23 minuten geleden

Inschrijving KardingeRun geopend

De inschrijving voor de tiende editie van de KardingeRun is geopend. De grootste obstakelrun van…

1 uur geleden

Getuigen gezocht van mishandeling Wilgenpad

De politie zoekt getuigen van een mishandeling langs het Wilgenpad in Selwerd, nabij het basketbalveldje.…

2 uur geleden

KEI-week in augustus ook voor alle mbo-studenten

De KEI-week keert na een jaartje Vismarkt terug naar de Grote Markt. De KEI-week is…

2 uur geleden

“Woensdag zomers warm, ook komende dagen warm met kans op regen- en onweersbuien”

De komende dagen gaan zomers warm verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het op woensdag…

12 uur geleden