Thomas Careman schiet Be Quick 1887 langs OFC

Foto Andor Heij (archief) Thomas Careman (l) scoorde drie keer voor Be Quick 1887.

Be Quick 1887 heeft zondag in Oostzaan met 3-1 gewonnen van OFC. Thomas Careman was met drie doelpunten de gevierde man. Be Quick blijft 16e in de derde divisie.

Na een corner van Raymond Bolt tekende Careman halverwege de eerste helft voor de Groninger voorsprong. Op aangeven van Martijn Delger scoorde Careman vier minuten later de tweede.

Na de pauze schoot Djarni Liedelmeijer voor Be Quick op de paal. Via Hassan Aanzi kwam OFC terug in de wedstrijd, maar in de slotfase besliste Careman het duel voor Be Quick.

Ondanks de winst is rechtstreekse degradatie nog mogelijk. Tegen kampioen Jong Vitesse moet volgende week thuis minimaal een punt gepakt worden om dat te voorkomen en nacompetitie tegen degradatie veilig te stellen. De enige concurrent Jong De Graafschap, dat met 2-0 won van HSC’21, heeft drie punten minder, maar wel een beter doelsaldo dan Be Quick. Jong De Graafschap speelt aanstaande zondag tegen het al gedegradeerde De Meern.