Tekort Forum loopt op naar 830.000 euro

Het tekort van het Groninger Forum bedraagt nu 830.000 euro per jaar. Dat blijkt uit een onderzoek.

Het stadsbestuur gaf het Forum minder geld voor de bibliotheek en daardoor liep het tekort zo op. Er was eerder rekening gehouden met een tekort van zo’n vier ton. De stad vult het gat op, het Forum moet zelf voor 150.000 euro bezuinigen. Het geld heeft de gemeente al gevonden, dat komt uit de grondexploitatie en uit de reserves van het Forum.

Wethouder Paul de Rook denkt dat de gemeenteraad geen moeite heeft met zijn voorstel: ”De raad heeft ons opgedragen met een sluitende begroting te komen en dat is nu het geval.”

Deel dit artikel:

 1. Het gedrocht is nog niet eens klaart en het is al technisch failliet. Ik blijf er bij, Stad Groningen en mega-projekten is geen gelukkig huwelijk……..

 2. Als het straks in bedrijf is gaat het de belastingbetaler tussen de € 5.000,00 en € 7.500,00 per dag kosten. Ik zou wensen dat de bestuurders en gemeenteraadsleden welke voor de bouw en belangrijker nog met de exploitatie van dit project hebben ingestemd persoonlijk garant zouden komen te staan voor de tekorten.

  En maar blijven volhouden dat het voor € 70.000.000,00 turnkey opgeleverd zou gaan worden en dat het de belastingbetaler verder niets zou gaan kosten. Enige tijd geleden is de raad gevraagd om in te stemmen met de inrichtingskosten van begroot op € 11.000.000,00 welke bovenop de bovenstaande € 70.000.000,00 komen, waarbij ik bewust het bevingsbestendig maken achterwege laat.

  Ben en blijf benieuwd wanneer de volgende zeperd uit de hoge hoed getoverd gaat worden.

  1. Dank voor de link.

   Valt op dat dit adviesbureau, wat ook weer de nodige kosten met zich meebrengt, de berekeningen van de gemeente zelfs niet vertrouwt als ‘optimistisch’. En dat garandeert de exploitatietekorten zullen toenemen. Zelfs aan ‘vrijwilligers’ wordt gedacht om de kosten nog enigszins te dekken. Dat Forum had ook nooit mogen worden gebouwd, gelet op de financiële middelen vanwaar het uit voortkwam. Dit had een andere bestemming!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *