Qbuzz zet extra bussen in tijdens de spits

nieuws

De toenemende drukte in Groningen heeft volgend jaar ook gevolgen voor de dienstregeling van Qbuzz. Tijdens de aanpak van de zuidelijke ringweg doen bussen soms langer over hun route. Q-buzz speelt daar op in.

De rijtijden worden aangepast en er gaan extra bussen rijden in de spits. Q-link blauw (lijn 3), tussen Leek en de wijk Lewenborg gaat vaker rijden. Qlink 309 tussen Assen en Groningen wordt vaker ingezet in het weekend.

Ook de bereikbaarheid van het Martini Ziekenhuis wordt beter. Die krijgt een rechtstreekse verbinding met P+R Kardinge en het UMCG. Lijn 61 (Middelstum – Groningen) en lijn 65 (Zoutkamp – Groningen) rijden voortaan door naar de wijk Hoornsemeer en stoppen ook bij het Martini Ziekenhuis.

Overheden, consumentenorganisaties en andere belanghebbenden kunnen tot en met 11 juni meedenken, via de website van het OV-bureau. Eind juni wordt de dienstregeling goedgekeurd.