PvdA bezorgd over toekomst Pepergasthuis

wijken

Het monumentale Pepergasthuis mag niet in handen vallen van de eerste de beste pandjesbaas. Dat vindt de raadsfractie van de PvdA.

Woningcorporatie Lefier wil het 600 jaar oude gasthuis verkopen, omdat het de onderhoudskosten en investeringen voor verduurzaming niet kan betalen. De PvdA vraagt het stadsbestuur wat er nodig is om het sociale gasthuis voor mensen met een smalle beurs te behouden. De partij wil ook weten welke afspraken de gemeente met Lefier heeft.

Als een commerciële partij het hofje kopt, dan zouden voor nieuwkomers de huren omhoog gaan, maar ook huidige huurders zijn bang om hiermee geconfronteerd te worden. De gemeente heeft wel voorwaarden gesteld: het openbare karakter van het hofje moet bewaard blijven en de helft van de huizen moet sociale huurwoning blijven.

Deel dit artikel:

  1. PvdA zou zichzelf een spiegel moeten voorhouden. En de consequenties dat het beleid van de PvdA heeft gehad mbt de sociale huisvesting tijdens Rutte2 inzake de huurdersheffing. En waar Rutte3 op voortborduurt. Is ook typisch de politiek sinds de jaren 90. In de regering plaatsnemen. Om als oppositie later ertegenaan te kunnen trappen. Zo ook in de afdelingen. 0 zetels straks lijkt mij een terechte uitkomst. Ook in alle andere beleidskwesties, verdient de PvdA niet meer. De PvdA speelt naar buiten mooi weer, maar achter gesloten deuren is het een rechtse goeroe partij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *