Categorieën: Nieuws

Paas: ‘Wiebes krijgt waarschijnlijk toch zijn zin’

Minister Eric Wiebes krijgt waarschijnlijk toch zijn zin met het uitstel van de versterkingsoperatie van bijna 1600 woningen. Dat denkt commissaris van de koning Rene Paas.

Wiebes liet begin deze week weten dat hij de versterkingsoperatie van 1588 woningen in onder meer Appingedam Overschild, Ten Boer en Delfzijl wilde uitstellen met zes weken. Eerder was door het kabinet al besloten deze woningen te versterken.
Na het besluit om de gaswinning te verlagen wilde de minister meer onderzoek naar de effecten van een lagere gaswinning.
De regio wilde de verantwoordelijkheid voor deze beslissing niet dragen en stapte woedend uit het overleg.
Paas denkt dat de minister uiteindelijk toch zijn zin krijgt. ”Het is heel moeilijk om iemand die zes weken uitstel wil te bewegen om sneller in actie te komen, maar we onderzoeken nu hoe het verder moet.”

Het vertrouwen van de Groningers in de politiek wordt door de kwestie niet groter: ”Voor mensen die al jaren wachten is elk uitstel onverteerbaar”, zegt Paas

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Wat een slappe hap hier in Groningen om niet voet bij stuk te houden. Zodra Provincie met de Haagse overheid/regering in aanvaring komt geeft men toe.De woningen worden zonder reparatie niet beter worden. Maar pleiseterwerk en voegen repareren worden de huizen niet better. De grond onder de huizen moeten verstevigd worden dat zou met waterglas kunnen the grond moet geinjecteerd worden.Dan pas de scheuren repareren.Muren opnieuw metselen.
    dan opnieuw stucadoren.Bij afbraak het huis in de oude steil weer opbouwen

    • Zoals jij ook weet zijn veel oudere woonhuizen en gebouwen met kalk gemetseld op staal gebouwd en zijn dus zowiezo al gevoelig voor trillingen, in de bebouwde kom van veel dorpen, heeft vracht- en landbouwverkeer ook geen goed gedaan aan de stevigheid van de aangehaalde woonhuizen.
      Natuurlijk leef ik mee met hen welke nu nog langer in onzekerheid blijven wat er wel of niet staat te gbeuren met hun woonhuizen, toch kan ik mij goed voorstellen dat onzinnige verstevigingen als bij het nu in aanbouw zijnde Huis van Niets achterwege kunnen blijven als blijkt dat de hoogte van toekomstige bevingen ver beneden de voorspelde magnitude van 5.0 blijft.

      Deze besparingen kunnen worden verrekend met de schade welke Shell en Exxon denken te gaan lijden als er niet langer meer gas uit de bodem wordt gewonnen. Hierdoor zal het voor de korte termijn voor de BV Nederland een win-win situatie op gaan leveren, echter op langere termij zal het niet nog langer kunnen vermarkten van aardgas grote gaten in toekomstige begrotingen gaan slaan.

  • Het onnodig duur versterken wanneer niet nodig is geldverspilling. Dat is ook de hele reden waarom dit besluit genomen is. Logisch dus dat Wiebes niet in volle vaart door gaat met de verbunkering van Groningen.

    • @Marc, wat heb jij eigenlijk nog te zoeken in Groningen? Als je de NAM/Shell/VVD-maffia zo naar de mond wil praten, vertrek dan gewoon weer naar je Brabant. Dank alvast.

      • Ik blijf dus ik wacht jou en je vrienden met hooivorken gewoon af Anton. Ik moet weg, maar ga niet uit me zelf. Harde actie is gewenst.

      • Ben geboren en getogen Stadjer dus heb helaas geen hooivork.
        Maar als je zélf om harde actie vraagt, kan dat wel worden geregeld.

      • Och jee .. ook zo'n import dus, dat namens politiek Den Haag in Groningen is infiltreert. Alsook zo'n driekusvierkant op twitter, waarin het aan enig besef over Groningen ontbreekt.

  • Ongeloofwaardig zootje.
    Zes weken uitstel voor een 'gedegen onderzoek', na al die jaren van honderden rapporten...

    Mevrouw Kiki

  • Begrijpt, dat de coalitie het eens is in de ministerraad, waaronder het CDA van René Paas.

    Groningen wordt niet vertegenwoordigd. Alle gevestigde partijen hebben het belang elkaar naar de mond te praten en daarentegen vaak de vliegen zullen afvangen. Een scenario, dat het enorm goed doet, waarvan de Groningers dus denken alsof er naar hen geluisterd wordt. Maar het tegendeel is waar. Op twitter zie je pas écht hoe naïef men is, door telkens de politieke partijen achterna te lopen. Alsof het die goed menen! Een lelijke val!

  • Er is kennelijk een discussie gaande over geld smijterij en fatsoen.

    As. 2 juni 2018 is het open dag bij het Groninger Forum.

    U allen mag zich afvragen of de staal- en betonconstructie veilig genoeg is om u bij een ramp naar buiten te loodsen, nu het bekend is dat de trappen in de beide betonkernen NIET bevingbestendig zijn.
    Ondanks de 68 miljoen van de NAM.
    Ik heb dit gegeven aan NAM gemeld, maar zij smijten miljoen over de bank en gaan rustig zitten kijken of er doden vallen.

    Elk persoon, een instantie of een marktpartij - die zoveel geld geeft -zou de verantwoordelijkheid moeten dragen om te toetsen of het ingebrachte geld inderdaad goed benut is....
    Een soort garantie.

    Toen Wiebes zijn allereerste ontmoeting in het provinciehuis had, meldde ik hem het bovenstaande feit.
    Hij gaf geen sjoege, maar gaf een ingestudeerd snel antwoord en hij beende direct weg: ¨U moet naar de gemeente.¨
    Ik schreeuwde: ¨KLOOTZAK!!¨

    Ik was kennelijk toen de allereerste die zag dat er JOKER voorbij kwam.

    De aanwezige politie tikte me direct - stevig vermanend- op de schouder: ¨We blijven wel netjes hier!¨

    Ik heb het nette fatsoenlijke stadium - door en bij de politiek - allang verlaten.
    DAT vertoon ik alleen nog bij nette fatsoenlijke medemensen.

    Mevrouw Kiki

  • Van de zes weken van Wiebes is er al een week voorbij. Ik zou me niet zo druk maken om een beetje uitstel. Ik snap dat het voor direct betrokkenen lastig is om met de voortdurende onzekerheid te leven. Ik hoop voor hen dat er snel duidelijkheid komt. Voor de schreeuwers vanaf de zijlijn die je hierboven kunt aantreffen heb ik minder begrip. Zonder verstand van zaken en met veeel volume worden de gekste complotten of irrelevante flauwekul erbij gesleept zonder dat ze zelf het meest elementaire fatsoen kunnen opbrengen.

    • Jack ieder over een kam halen sorry
      Dan kan ik wel heel vaak jouw commentaar zo beoordelen.
      Je hebt er zelf ook geen kaas van gegeten.
      Dus houd je beoordelingen a.s. voor je !

      • Volgende keer iets beter lezen.
        En je kent de regel : een uitvoerder is geen verkeerskundige ook al roept hij voortdurend dat hij overal verstand van heeft!

Recente berichten

“Woensdag zomers warm, ook komende dagen warm met kans op regen- en onweersbuien”

De komende dagen gaan zomers warm verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het op woensdag…

5 uur geleden

Zoekactie naar mogelijke drenkeling in Zuidlaardermeer wordt voorlopig niet hervat

De zoekactie naar een mogelijke drenkeling in het Zuidlaardermeer wordt voorlopig niet hervat. De afgelopen…

6 uur geleden

Deelnemers strijden om de felbegeerde Kunstbende Awards in De Oosterpoort

Deelnemers hebben dinsdag in De Oosterpoort gestreden om de Kunstbende Awards. Het ging om een…

6 uur geleden

Brandweer bevrijdt kat die vastzit achter ventilatierooster

Brandweerlieden hebben dinsdagavond een kat bevrijd die vast was komen te zitten achter een ventilatierooster.…

7 uur geleden

Donar stunt in geweldige wedstrijd tegen Antwerpen

Donar heeft dinsdagavond voor 3700 toeschouwers in een spektakelstuk gewonnen van Telenet Giants Antwerp. De…

7 uur geleden

Kleintje Voetbalkamp Groningen strijkt neer in Haren: “Bij ons is iedereen gelijk, er zijn geen indelingen op niveau”

Voetbalkamp Groningen is deze week neergestreken op de velden van Be Quick in Haren. Het…

7 uur geleden