“Overlast werk bij Brailleweg niet te voorkomen”

nieuws

Combinatie Herepoort is damwanden aan het intrillen en betonnen zijwanden aan het slopen, bij de A28 ter hoogte van de Brailleweg en de afslag Groningen-Zuid. Veel omwonenden geven aan daar ‘s nachts overlast van te ondervinden.

De werkzaamheden zijn nodig voor de aanleg van een tijdelijke weg en tijdelijk viaduct bij de Brailleweg. Dankzij het viaduct kan het verkeer vanaf de A28 naar het Julianaplein blijven rijden als straks het nieuwe Braillewegviaduct wordt gebouwd.

Combinatie Herepoort zegt te beseffen dat dit storend is voor omwonenden. Het werk gebeurt vaak juist in de nacht vanwege de veiligheid van de omgeving en van de werknemers. Dagelijks rijden er 200 bussen over de Brailleweg, en daarom kan de weg overdag niet gestremd worden. Ook wil men de eindexamens in het nabijgelegen Gomarus College niet verstoren.

Deel dit artikel:

 1. Er is zoveel wetenschappelijk bewijs over wat slecht slapen met mensen doet, en dat is niet mals. Het heeft grote psychische consequenties.
  Dat lijkt me een veel groter belang dan bussen die overdag prima tijdelijk via de Hereweg kunnen.

 2. Er zijn meerdere mogelijkheden. Zelf mocht ik bij RWS na 23.00 uur niet meer damwanden trillen of heipalen heien.
  Verplichte rust ussen 23.00 uur en 6.00 uur smorgens .U moet dat opzoeken in de Gemeentelijke vergunningen.
  I.p.v. trillen kun je ook damwanden drukken.Maar de prijs is 3 a 4 de prijs van trillen.Maar je kunt de hele nacht door werken.
  Sterk Drachten heeft een druk machine die 4 damwand planken ter gelijkertijd hydraulisch de planken indrukt.
  Bij het idrukken is minder risico voor het verkeer.En totaal geen lawaai dag en nacht.

  1. Verplichte rust dient altijd in te gaan om 22.00 uur en lawaai mag in een bebouwde omgeving pas om 08.00 (waar ook niet altijd aan gehouden word).

 3. Mensen in de appartementen op de hoek aan de verlengde lodewijkstraat (waar de camera ook op het dak staat) mochten op kosten van hen overnachten in een hotel,vele hebben dat dan ook meerdere nachten gedaan want met dat geluid is slapen onmogelijk voor velen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *