Ontwerp plein vóór Der Aa-kerk bijgesteld

Het stadsbestuur heeft het definitief ontwerp vastgesteld voor de verblijfsplek bij de Der Aa-kerk. Het gaat om een nieuwe, groene ruimte waar je kunt uitrusten of juist van de hectiek van de binnenstad kunt genieten.

Het oorspronkelijke ontwerp is op enkele onderdelen aangepast. De kleur van de zitrand past nu beter bij de kerk en het grind wordt donkerder van kleur. Verder komt de verlichting niet in de bomen te hangen. Op het plein komen losse stoelen te staan.

Als de gemeenteraad akkoord gaat, kan het werk half september beginnen. Voor het eind van het jaar moet de verblijfplaats klaar zijn. De gemeente wil ook laten onderzoeken of er in de toekomst kleinschalige evenementen georganiseerd kunnen worden.

Deel dit artikel:

 1. Vooral die losse stoelen gaat leuk worden, als die dag en nacht blijven staan vind je ze na een uitgaansweekend overal terug of ze zijn weg. Leuk idee maar de uitvoeren loopt spaak. Zelfde met plantenbakken neerzetten, of men ropt de planten eruit of nemen ze mee. In Duitsland kunnen dit soort ideeën, Nederlanders vinden dat ze het kunnen slopen of meenemen omdat ze er toch voor betaald hebben (belasting).

  Niet doen dus!!! Gewoon vaste banken en/of stoelen.

 2. Waarom meldt OOGTV niet wethouder Joost van Keulen (VVD) een spuug slinke achterbakse truc blijkt te hebben om dit historische groen van het Aa-Kerkhof te willen slopen:

  DE WETHOUDER WIL ER GAAN: EVENEMENTEN!!!!!!!

  DvhN meldt:
  http://www.dvhn.nl/groningen/Zo-gaat-het-plantsoentje-bij-de-Akerk-in-Groningen-eruitzien-23207324.html

  Het college wil, in overleg met de directe omgeving, onderzoeken of het mogelijk is om op de locatie kleinschalige evenementen te organiseren. Bijvoorbeeld rond Sinterklaas, Kerst of Eurosonic Noorderslag.

 3. @Gert van Akkeren
  U heeft helemaal gelijk.
  Ik heb de ene – behoorlijk magere – zin niet gezien.
  Over het organiseren van evenementen op deze plek, is in het raadsvoorstel ook NIET over gesproken.
  Omdat DvhN wel duidelijk was werd ik er attent op gemaakt.
  En overviel het mij behoorlijk.

  Weet u overigens waarom het puntige – afsluitbare hek – nu toch is komen te vervallen?
  Weet u wie heeft daartoe besloten en waarom?

  Hoge Bomen staan rondom hoge Kerken: om de wind te breken.
  Ook bij Aa-Kerk waait het daar nu al soms stevig.

  Weet u waarom wethouder Joost van Keulen (VVD) geen onderzoek heeft gedaan naar de windhinder die gaat ontstaan door de Bomenkap?
  Op mijn verzoek heeft ir. J.A.Pleysier B&W en de Gemeenteraad daar weer op gewezen, net als bij het Forum!

  Wethouder Ton Schroor loog – op 23 juni 2010- de Gemeenteraad voor: over niet bestaande wettelijke normen van windhinder.
  A.Rutte (VVD) stipte de problemen aan maar pakte niet door!

  Mevrouw Kiki
  .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *