Nieuw boek over verleden en toekomst binnenstad

nieuws
Foto: Wolter Deelman

“Bestemming Binnenstad”, zo heet een nieuw boek van stadshistoricus Beno Hofman over de geschiedenis van onze binnenstad. Het is woensdag gepresenteerd aan burgemeester Peter den Oudsten en is nu te koop.

De verschijning van het boek heeft te maken met de aanpak van het centrum tussen 2016 en 2022. veel straten worden heringericht, er komen nieuwe verblijfsplekken en er komt meer ruimte voor fietsers en voetgangers.

De binnenstad is al duizend jaar het kloppend hart van Groningen. Het begon als dorpje op de Hondsrug en werd later een ommuurde Hanzestad. Tot eind 19e eeuw was Groningen nauwelijks groter dan de binnenstad. Hofman beschrijft het ontstaan, het stadsbeeld en het leven in de stad. Ook de actuele plannen komen aan de orde.

Deel dit artikel: