Categorieën: Nieuws

Neerstortende drone raakt peuter bij Gronings kinderdagverblijf

In de Groningse wijk Beijum is  woensdagmiddag een drone neergestort. Een peuter bij kinderdagverblijf Hamertje Tik werd door het onbemande vliegtuigje geraakt en moest met een gekneusde voet naar het ziekenhuis.

De politie heeft de eigenaar van het onbemande vliegtuigje opgespoord. De drone en het besturingssysteem zijn in beslag genomen. Volgens politiewoordvoerder Anne van der Meer is de kans groot dat de eigenaar van de drone wordt vervolgd: ”Hij heeft boven bebouwing gevlogen en mensen in gevaar gebracht. Dat mag volgens de regels voor het vliegen met drones allebei niet. Hier zijn beide regels overtreden.’’

De woordvoerder hoopt dat dit incident een wijze les is voor anderen: “Veel mensen weten niet wat de regels voor drones zijn als ze er een aanschaffen. Je mag niet zomaar overal een drone de lucht in laten.”

Tom Veenstra

Bekijk reacties

 • Nou ik kan die jongen heel goed toevallig en hij vloog niet boven bebouwing want hij staat altijd op een open veld te vliegen en ik weet dat hij altijd voorzichtig is ermee want als hij iemand ziet aankomen land ie hem direct. Heb hem gevraagd hoe het zat. Onder het vliegen is ie uit gegleden waarbij zijn afstandsbediening ook op de grond viel en daardoor ging de drone helaas ervan door hij heeft de afstandsbediening snel gepakt en de failsafe ingeschakeld . Dat het jongentje het op zijn voet heeft gekregen is niet leuk maar was zeker niet zijn bedoeling geweest maar hij is nu dus al veroordeeld tot schuldig terwijl het anders is gegaan zoals hierboven beschreven word. Hoe groot is de kans als een drone van 22 bij 22 centimeter rechtstandig naar beneden komt en iemand raakt dat is niehiel zelfs in een druk bebouwde kom vind dit nogal een beschuldiging waar beide partijen niks aan hebben kunnen doen. maar dit zal wel komen omdat het een drone is.

  • Het is vragen om problemen als je op de rand van een bebouwd gebied gaat vliegen o.m. doordat een accu/batterij leeg kan zijn/raken,radio interferentie,het weer ,gewoon meer afstand nemen en achteraf niet zeuren over vallen.
   Als hij de fail safe correct had ingesteld en dat doe je elke weer als je op een nieuwe locatie staat was de drone terug gevlogen naar jou toe en niet ter plekke recht naar beneden.
   Dit soort amateurs moeten zich meer verdiepen in de materie en achteraf niet jammeren,het had niet hoeven gebeuren.

   • het gaat niet over een gps drone die uit zich zelf vliegt dus dat terugvliegen kun je wel vergeten en waar gebeuren de meeste ongelukken mee gps drones. Amateur is ie ook niet en dit is geen nieuwe plek waar hij vloog en achteraf zeuren vind je reactie nogal voor oordelend en dat zal wel komen omdat u zelf een amateur bent op dit gebied.

   • LOL,je hebt duidelijk geen clou waarover je praat.Je test je base plek altijd even door een test vlucht te maken en de fail safe te testen,daarna ga je pas echt vliegen.Je maatje heeft gewoon een chinees rommel product waarmee hij vliegt,mijn neef verdient al meer dan 5 jaar z'n geld met het maken van drone opnames en die ergert zich dood aan amateurs zoals je maatje want zij zorgen ervoor dat het een slechte naam krijgt.
    Bovendien bekijk deze kaart even en de plek van het 'ongeval',dat is voor een amateur duidelijk om problemen vragen.
    https://www.google.nl/maps/place/Kinderdagverblijf+Hamertje-+tik/@53.2472144,6.5873049,17z/data=!4m5!3m4!1s0x47c9d2817a9aec65:0x1ffd974aab729f0!8m2!3d53.2472722!4d6.5873264

    • De drone piloot hier he als je zelf niet weet waar je over praat waarom geef je commentaar. En ik vlieg niet met chinees rotzooi maar met impulse Rc en hardware van kiss als je denkt dat ik mijn dingen niet test voor een vlucht heb je het mis
     je neefje vliegt meschien met een video gps drone maar dat is iets anders dan een fpv freestyle drone en dit was gewoon weg domme pech dus als je nog eens wat wilt zeggen vraag eerst eens van hoe en wat voor dat je iets roept wat niet zo is. En trouwens een gps video drone daar gebeuren de meeste ongelukken mee en die hebben last van fly away ik gleed op mijn bek en duurde 10 seconden dat ik de failsafe in schakelen kon en de drone is daarmee voldoende afgeremt en rechtstandig naar beneden gekomen in hoover mode en dat is zelfs de veiligste manier om een drone zonder gps te laten landen als die niet meer in zicht is en dat heeft nu ook een hoop ellende verholpen als het zo naar beneden was gedonderd was het anders afgelopen met het voetje van het jongentje ik vind dit al erg genoeg dat het gebeurt is . je roept dingen waar jij blijkbaar geen reet verstand van hebt. wie is nu dan de amateur.

Recente berichten

‘Woensdag zon en bewolking, later in de week buien’

De zon verdwijnt de komende dagen wat uit het beeld. Donderdag en vrijdag gaan bewolkt…

9 uur geleden

Politieke partijen pleiten voor campagne tegen straatintimidatie en website waar meldingen gedaan kunnen worden

Verschillende politieke partijen pleiten voor een campagne tegen straatintimidatie. Ook moet er een website komen…

10 uur geleden

Buurtcamping Lewenborg brengt wijkbewoners samen: “Iedereen is gelijk, het maakt niet uit wie je bent”

Het terrein van stadsboerderij het Boegbeeld in Lewenborg ligt er weer bij alsof er niks…

12 uur geleden

Fietspad Vrijheidsplein vanaf komend weekend weer open

Het fietspad bij het Vrijheidsplein was lange tijd niet bruikbaar maar vanaf komende zaterdag kan…

13 uur geleden

Kop-staartbotsing op westelijke ringweg

Op de westelijke ringweg heeft dinsdagmiddag een kop-staartbotsing plaatsgevonden. Dat meldt nieuwsfotograaf Patrick Wind van…

15 uur geleden

Kind raakt moeder kwijt, agenten schieten te hulp

Agenten hebben er dinsdagmiddag voor gezorgd dat een verdwaald kind herenigd kon worden met diens…

15 uur geleden