Leegloop en daardoor metaformose bij Be Quick 1887

sport
Foto Andor Heij (archief). Daan Driever, in het wit, scoorde voor Be Quick.

De selectie van derde divisionist Be Quick 1887 ondergaat volgend seizoen een metamorfose. Vrijwel de gehele huidige spelersgroep vertrekt. De nieuwe trainer Steven Wuestenenk en zijn staf bouwt aan een nieuwe elftal, dat in de top van het amateurvoetbal moet mee draaien.

Vanwege bezuinigingen, een tekort van 50 duizend euro, worden onder meer de vrijwilligersvergoedingen aan de spelers stop gezet. Dat werd in december aangekondigd en daarna weer teruggetrokken tot aan het einde van dit seizoen. Dat was voor diverse voetballers toch de reden om te vertrekken, omdat ze zich niet gewaardeerd voelen. Daarnaast gaan anderen afbouwen en lager spelen. Ook door een verhuizing naar het westen verlaten een paar spelers Be Quick.

De trefzekere aanvallende middenvelder en clubman Daan Driever is één van hen: “Als het om het geld ging had ik niet zo lang bij Be Quick gespeeld.  Ik heb een hart voor de club en heb er daarom vanaf de mini’s tot en met het eerste elftal gespeeld. Het gaat puur om mijn eigen ontwikkeling. Ik ga in Amsterdam werken of studeren of een combinatie ervan”.

“Er is geen geld voor het aantrekken van spelers van derde divisieniveau”, zegt de toekomstige trainer Steven Wuestenenk. “Maar we kunnen wel opleiden voor de derde divisie, want we hebben een fantastische jeugdopleiding”. Vijf O19-junioren stromen door en met enkele nieuwkomers en spelers die blijven moet er straks een nieuwe selectie staan met minstens twintig spelers.

Be Quick moet nog alle zeilen bijzetten om degradatie naar de hoofdklasse te voorkomen: “Ik wil zo niet afsluiten bij Be Quick. We gaan er alles aan doen om in de derde divisie te blijven”, aldus Driever. Voor Wuestenenk is het duimen draaien: “We gaan voor het hoogst haalbare en hopen op de derde divisie, maar de hoofdklasse kan ook een goed podium zijn”.