Kamervragen over WMO thuiszorg in Groningen

nieuws
foto: Marcel Oosterwijk / Flickr.com

CDA en SP hebben Kamervragen aangekondigd na een uitzending van Reporter op NPO Radio1 van zondag 29 april over de WMO thuiszorg in Groningen. In de radio-uitzending werd ingegaan op het onrechtmatig korten van uren op huishoudelijke verzorging door de gemeente.

FNV voert al anderhalf jaar strijd met gemeente Groningen en wethouder Schroor over het openbaar maken van de verslagen van de keukentafelgesprekken, daarin moet verklaard staan waarom het aantal uren huishoudelijke verzorging bij zoveel mensen is teruggeschroefd.

In de uitzending van Reporter was CDA-Kamerlid Geluk te gast. Zij vindt dat de gemeente de wet uit moet voeren zoals deze bedoeld is, en wanneer dat niet lukt moet de gemeenteraad haar controlerende taak vervullen. FNV-bestuurder Maureen van der Pligt: ‘Het is echt gênant om een kamerlid te horen zeggen dat de gemeenteraad aan de bel moet trekken bij misstanden in de WMO en dat dit in Groningen keer op keer niet is gebeurd.’

Met een open brief aan de gemeenteraadsleden roept de FNV nu weer op om actie te ondernemen, en orde op zaken te stellen.

Deel dit artikel: