Groen Geel verpest kampioensfeest van Pelikaan S

sport
Foto Andor Heij: Groen Geel viert de eerste treffer tegen Pelikaan S.

Groen Geel hield zaterdagmiddag op sportpark Corpus den Hoorn Pelikaan S af van het kampioenschap in de tweede klasse J. Ondanks de 3-0 winst speelt Groen Geel wel nacompetitie tegen degradatie.

Het individueel technisch vaardige Pelikaan S had aan een punt genoeg, maar was niet bestand tegen de Groningers die als team streden. Door een schot van Peter Kersing en een mooie stift van Koen Olde Monnikhof werd het bij rust 2-0. Na de pauze drong Pelikaan S wel even aan, maar in de laatste minuut gooide Olde Monnikhof de wedstrijd op slot.

Even leek alles toch goed te vallen voor beide clubs. Maar FC Meppel pakte in de slotfase toch een punt, waardoor Groen Geel nacompetitie moet spelen. SV Bedum won vlak voor tijd met 3-2 van Omlandia waardoor niet Pelikaan S, maar Bedum kampioen werd. Pelikaan S kan nog via de nacompetitie naar de eerste klasse promoveren.

Groen Geel was met een flinke eindspurt bezig, maar staat zo laag door een slecht start van het seizoen. “We spelen nu met veel inzet en strijd en ik weet honderd procent zeker dat we het in de nacompetitie redden en tweedeklasser blijven”, aldus Groen Geel speler Koen Olde Monnikhof. Groen Geel speelt zaterdag thuis tegen Noordwolde in de nacompetitie.

“We zijn niet in staat een achterstand weg te werken”, zei trainer en oud prof Joop Gall, die een adviserende rol heeft bij Pelikaan S. “En het lijkt wel of we de laatste weken een soort kampioensstress hebben, dat we niet met de spanning om kunnen gaan”.