Finaleserie lonkt voor Donar

Donar heeft zaterdagavond ook zijn derde wedstrijd in de halve finale van de play-offs gewonnen. In MartiniPlaza werd het verschil tegen Forward Lease Rotterdam pas na rust gemaakt: 98-74.

De thuisploeg had een moeizame start en kwam met 0-6 achter te staan. Pas na bijna 4 minuten hielp Jason Dourisseau Donar van de 0 af met twee rake vrije worpen. Al snel kwamen de Groningers langszij, en aan het eind van het kwart stond Rotterdam één punt voor: 14-15. In het tweede kwart kwam Donar definitief op voorsprong, maar het verschil was bij rust toch maar 5 punten: 41-36.

In het derde kwart liepen de aanvallen veel beter. Opvallend waren de 6 rake driepunters van Bradford Burgess. Hij zou uiteindelijk over de hele wedstrijd 8 rake driepunters schieten uit 12 pogingen. Ook Arvin Slagter liet van zich horen met een paar driepunters. Aan het eind van het kwart was de stand 69-54. In het laatste kwart werd het verschil nog groter.

Topscorers bij Donar waren Bradford Burgess met 30 punten, Arvin Slagter met 14 punten en Sean Cunningham met 12 punten.

Donar staat in deze ‘best of 7’ nu op 3-0. De volgende wedstrijd is komende dinsdag in Rotterdam. Wint Donar die wedstrijd, dan staat de ploeg van coach Erik Braal in de finaleserie.