Donar veel te sterk voor Rotterdam

sport

Donar heeft ook de tweede wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de landstitel gewonnen. Donderdagavond werd het in Rotterdam 85-114 tegen Forward Lease Rotterdam.

Al snel was duidelijk dat Donar weinig te duchten hadden van de Rotterdammers. De Groninger basketballers liepen in 5 minuten uit tot 2-16, en aan het eind van het eerste kwart was het 13-28. In het tweede kwart schoot Donar met scherp, maar verdedigend liet de ploeg wel steken vallen. Bij rust was het al 37-62.

In het derde kwart liep Donar eerst uit naar 46-82, maar vervolgens kwam de ploeg 5 minuten lang niet tot scoren, terwijl Rotterdam in die periode 11 punten maakte. Aan het eind van het kwart was het 61-94. Al binnen 3 minuten in het laatste kwart zorgde Drago Pasalic met een lay-up voor 63-100. In de slotfase was er speeltijd voor de jeugdspelers van beide ploegen.

Topscorers bij Donar waren Thomas Koenis met 24 punten, Brandyn Curry met 22 punten, Drago Pasalic met 15 punten en Sean Cunningham met 14 punten. Bij Rotterdam waren Ordane Kanda en Trevor Setty weer eens op dreef met respectievelijk 27 en 20 punten.

De stand in deze ‘best of 7’ is nu 2-0 voor Donar. De volgende wedstrijd is komende zaterdag in MartiniPlaza.