Donar start play-offs met winst

Donar is de halve finale van de play-offs om de landstitel goed begonnen. In MartiniPlaza wonnen de Groninger basketballers dinsdagavond ruim van Forward Lease Rotterdam: 96-77.

De thuisploeg had zich goed voorbereid op het treffen met Rotterdam, dat verrassend de halve finale bereikte ten koste van New Heroes Den Bosch. Driepuntsschutter Trevor Setty (deze wedstrijd 10 punten) en Ordane Kanda (in de laatste wedstrijd tegen Den Bosch goed voor 36 punten, nu 5 punten) werden goed aan banden gelegd. Aan het eind van het eerste kwart was een gaatje van 9 punten geslagen: 25-16. Halverwege het tweede kwart waren de Rotterdammers teruggekomen tot 30-30, maar bij rust had Donar toch weer een voorsprong: 42-38.

In de laatste 5 minuten van het derde kwart liep Donar uit van 49-46 naar 69-52, en in het laatste kwart bleef het verschil ongeveer gelijk.

Topscorers bij Donar waren Brandyn Curry met 21 punten, Drago Pasalic met 20 punten en Sean Cunningham met 13 punten. De van een blessure herstelde Bradford Burgess had een ‘double-double’ met 10 punten en 10 rebounds.

De stand in deze ‘best of 7’ is nu 1-0 voor Donar. De volgende wedstrijd is komende donderdag in Rotterdam, en komende zaterdag is de derde wedstrijd weer in MartiniPlaza.