Donar op matchpoint na derde winst op Leiden

Donar heeft ook de derde finalewedstrijd gewonnen van ZZ Leiden. In MartiniPlaza werd het 80-69.

De thuisploeg had een prachtige start en kwam voor te staan met 15-4; reden voor coach Paul Vervaeck van Leiden om in een time-out te vluchten. Dat hielp: Leiden stond aan het eind van het kwart met 8 punten achter: 20-12. Het tweede kwart was matig, van beide kanten. De kwartstand 13-14 leidde tot de ruststand 33-26.

In de eerste paar minuten na rust speelde Donar weer goed, met een 8-0 run tot gevolg. Het verschil liep op tot 13 aan het eind van het kwart: 57-44. In het laatste kwart kwam Leiden terug tot 69-64 met nog 3 minuten op de klok. Coach Erik Braal van Donar zette zijn team in een time-out weer op scherp. Achtereenvolgens Thomas Koenis (2 vrije worpen), Brandyn Curry (lay-up), Jason Dourisseau (3 vrije worpen) en Bradford Burgess (driepunter) brachten de stand snel op 79-64. Toen was de wedstrijd gespeeld.

Topscorer bij Donar was Jason Dourisseau met 26 punten. Bij Leiden was Carrington Love topscorer met 18 punten.

Donar staat in deze ‘best of 7’ nu op 3-0. De ploeg van coach Erik Braal kan komende dinsdagavond in Leiden landskampioen worden. Mocht Donar verliezen, dan is er donderdag weer een wedstrijd in MartiniPlaza.