Donar pas na rust langs Leiden

Donar heeft ook de tweede finalewedstrijd gewonnen. In Leiden werd het donderdagavond tegen ZZ Leiden 71-78.

Donar speelde geen goede wedstrijd, en met name de driepuntsschoten vielen niet. Leiden was scherper en stond na het eerste kwart voor met 20-16 en bij rust met 42-33. Na een minuut in het derde kwart was het verschil even 10 punten (45-35), maar daarna namen de Groningers de wedstrijd over. Er werd feller verdedigd, wat leidde tot veel balverlies bij de Leidenaren waaruit Donar kon scoren. Met name Brandyn Curry (9 punten) en Jason Dourisseau (8 punten) waren productief in deze fase. Anderhalve minuut voor het eind van het kwart kwam Donar voor het eerst sinds het eerste kwart weer op voorsprong: 49-50. De kwartuitslag 8-25 leidde tot een 50-58 tussenstand.

In het laatste kwart liep Donar eerst uit tot 50-63, maar daarna werd het verschil toch weer kleiner. De overwinning kwam echter niet meer in gevaar.

Topscorers bij Donar waren Jason Dourisseau en Brandyn Curry met beiden 14 punten en Bradford Burgess met 12 punten. Bij Leiden was Worthy de Jong topscorer met 19 punten.

De stand in deze ‘best of 7’ is nu 2-0 voor Donar. De volgende wedstrijd wordt komende zaterdag gespeeld in MartiniPlaza.