Donar maakt zich op voor play-offs

Donar speelt dinsdagavond om 19:30 uur de eerste wedstrijd in de halve finales van de play-offs van de Dutch Basketball League. Tegenstander in Martini Plaza is dinsdagavond Forward Lease Rotterdam.

Rotterdam wist in de eerste ronde van de play-offs verrassend met 2-1 te winnen van Den Bosch.  Donar wist eerder dit seizoen in de reguliere competitie alle wedstrijden van Rotterdam te winnen. Donar hoefde de eerste ronde van de play-offs vanwege de eerste positie op de ranglijst niet te spelen. Daardoor hadden de Groningers een week de tijd om even rust te pakken en zich goed voor te bereiden op het restant van het seizoen.

De wedstrijden in de halve finale zijn een best of 7. Donar heeft dus vier overwinningen nodig om door te gaan naar de finale. Coach Erik Braal is nog niet bezig met die finale: “We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd”. Donar wordt door de buitenwacht als absolute favoriet aangemerkt: dat proberen we maar zo veel mogelijk te negeren, wij moeten gewoon die wedstrijden spelen en 40 minuten gas geven”, aldus Braal.