Bevrijdingsfestival: druk, zonnig en gezelllig

Een drukbezochte, zonnige editie die goed is verlopen. Zo kijkt de organisatie van het Bevrijdingsfestival in het Stadspark terug op 5 mei.

Dat het druk zou worden, lag in de lijn der verwachting, aldus de organisatie. Vorig jaar waren er, ondanks de mindere weersomstandigheden, zo’n 135.000 bezoekers. Dit jaar viel 5 mei op een zaterdag en was er sprake van stralend weer. Exacte aantallen zijn niet bekend, maar gesproken wordt over misschien wel 150 duizend bezoekers.

Van tevoren werden verschillende maatregelen getroffen om hierop in te spelen. Zo werd in de programmering rekening gehouden met het spreiden van het publiek, om piekmomenten te voorkomen. Ook werd de tent van Sena Performers Stage vervangen door een open podium. Daarnaast waren er hier en daar entreepoorten, om bezoekersstromen beter te kunnen reguleren. Bij tijden werden de poorten preventief afgesloten.

Vanwege de warmte liet de organisatie vrijdag weten dat het meebrengen van drinkwater werd toegestaan. Tijdens het festival wezen de presentatoren het publiek op de aanwezigheid van watertappunten. Ook deelde beveiliging bij drukbezochte podia waterflesjes uit. Incidenten waren er nauwelijks.