Be Quick 1887 grijpt strohalm na winst op JVC Cuijk

sport
Foto Andor Heij: Be Quick 1887 - JVC Cuijk.

In de derde divisie op zondag won Be Quick 1887 zondagmiddag op de eigen Esserberg met 3-0 van JVC Cuijk. Be Quick klom daarmee naar de zestiende plaats.

Be Quick was beter dan de al uitgespeelde Brabanders. Via een strafschop van Daan Driever na een overtreding op Thomas Careman werd het 1-0. Careman en Driever kregen nog twee goede kansen voor de Groningers. JVC kreeg er één die net over de lat vloog.

Ook na rust was Be Quick feller en sterker dan de tegenstander. Na een corner van Raymond Bolt kopte Twan Nieboer de 2-0 binnen. Raymond Bolt besliste na 81 minuten de wedstrijd met een geweldige uithaal van twintig meter: 3-0.

Bolt vond de winst terecht: “Er was maar één ploeg die echt wilde winnen en dat waren wij. En we zijn niet echt in de problemen geweest”. Rechtstreekse handhaving is alleen in theorie nog mogelijk aldus trainer Kevin Waalderbos: “We moeten deze plaats vast zien te houden, want nacompetitie is het hoogst haalbare”. Be Quick heeft drie punten voorsprong op de directe concurrent Jong De Graafschap en vier punten op de rode lantaarndrager De Meern.

Be Quick speelt volgende week in Oostzaan tegen het ook al uitgespeelde OFC. Daarna volgt de laatste wedstrijd thuis tegen Jong Vitesse dat dan waarschijnlijk al kampioen is.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *