1E: PKC’83 speelt zich veilig, sidderen voor ON en VVG

sport
Foto Andor Heij: VV Groningen - Gorecht.

PKC’83 heeft zich veilig gespeeld in de eerste klasse E op zaterdag. In dezelfde klasse verkeert Oranje Nassau in acuut degradatiegevaar. VV Groningen is ook nog niet zeker van nog een jaar 1E. De clubs spelen nog één duel.

VVG verloor thuis met 4-3 van Gorecht uit Haren. Door een eigen doelpunt van Rick Bruns en twee treffers van Virgil Muller kwam VVG met 3-0 voor. Nog voor rust maakte Hein van Marrum er 3-1 van. In een aantrekkelijke wedstrijd met veel kansen kwam Gorecht na de pauze terug: Jos Lamain, Jorrit Jansen en Lloyd Jackson scoorden: 4-3.

Het was de eerste nederlaag van VVG na acht overwinningen op rij en een gelijkspel. VVG heeft, volgende week tegen Buitenpost, nog een punt nodig om zich op eigen kracht te handhaven en VVG speelt dan nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. Als VVG op een promotie/degradatieplek terecht komt vervalt de periodetitel van VVG en moet er tegen degradatie gestreden worden. Gorecht heeft nog een punt nodig om nacompetitie voor promotie te spelen.

Oranje Nassau zakte naar twaalfde plek in de eerste klasse E door een 3-0 thuisnederlaag tegen Winsum. Dat is een promotie/degradatieplaats. Rechtstreekse degradatie dreigt zelfs als ON volgende week verliest van rode lantaarndrager VEV’67 uit Leek. Bij winst van ON is handhaving voor de Groningers zeker.

PKC’83 won thuis met 3-0 van kampioen Buitenpost. Jivan Vroom scoorde twee keer en Erdem Yeni eenmaal. PKC’83 bleef vijfde en is zeker van nog een jaar eerste klasse E.