“We moeten zorgen dat het Noorderplantsoen schoon blijft”

De gemeente Groningen moet veel meer actie ondernemen om het Noorderpantsoen na een mooie dag schoon te houden. Dat vindt de fractie van het CDA in de stad.

Het afgelopen weekend liep de temperatuur in de stad flink op. Honderden mensen besloten om naar het Noorderplantsoen te gaan om er met vrienden te picknicken en te barbecueën. “De lente en de warme temperaturen nodigen uit om buiten te gaan genieten”, zegt fractievoorzitter René Bolle van de partij. “Het is in eerste instantie de verantwoordelijkheid van de bezoekers om het netjes te houden. Als dit niet gebeurt dan moet de gemeente ingrijpen, eventueel met het uitdelen van boetes.”

“Woensdagavond vlak voor ik ging slapen stapte ik nog even naar buiten”, vertelt Gerard van de Poll van de wijkvereniging Noorderplantsoenbuurt. “Uit het Plantsoen kwam het geluid alsof het Noorderzon was. Geweldig natuurlijk dat zoveel mensen hier naar toe komen, maar dat het de volgende dag een grote afvalbult is daar zijn we niet blij mee. We zijn het dan ook sterk eens met het standpunt van het CDA om streng op te treden tegen mensen die hun spullen niet opruimen.”

Deel dit artikel:

  1. Ik kom wekelijks ’s ochtendsvroeg door het Noorderplantsoen. Na een zwoele avond, die niet zo vaak voorkomen, wordt er dan hard gewerkt om het plantsoen schoon te maken. Volgens mij is dan rond een uur of tien alles schoon.
    De rotzooi van de avond er voor is dan weer helemaal verdwenen. Wees blij dat zoveel mensen van het plantsoen genieten en zeur niet zo over dit soort details.

  2. Jack vind rommel een detail. Fietst ’s ochtends blijkbaar via het plantsoen naar zijn werk. Heeft niet in de gaten dat het om veel meer gaat. Lawaai tot ’s avonds laat, begin van de nacht, van dronken aso’s en een Gemeente die te slap is om zelfs maar een tijdslimiet te stellen waarop men weg moet zijn. Want dat is niet cool. Bewoners liggen wakker. Maar dat zal voor Jack een detail zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *