Vloeivelden Suikerunie-fabriek gekraakt

Een groep van tien man heeft zondagmiddag het terrein waar de oude vloeivelden van de Suikerunie-fabriek zich bevinden gekraakt. Dat meldt de incidentenwebsite 112groningen.nl.

De krakers stonden voorheen op het Driebond-terrein en kwamen zondagmiddag met een aantal caravans naar het terrein aan de Johan van Zwedenlaan tegenover Ruskenveen. Om op het terrein te komen werd een toegangshek geforceerd. Bij de ingang werd door de nieuwe bewoners een brief opgehangen waarin staat te lezen dat men de wens heeft om zelfvoorzienend te leven in een groene omgeving. “We zijn een hechte vriendengroep die graag op onafhankelijke, betaalbare en flexibele manier wil wonen. Duurzaam kunnen leven speelt ook een grote rol, zo hebben we al een compost-toilet en zonnepanelen geïnstalleerd. Komende tijd gaan we bezig met de verdere inrichting van het terrein, zoals een moestuin en zonneboiler.”

Volgens de bewoners zijn ze een waardevolle toevoeging omtrent alternatieve woonvormen die al in de stad te vinden zijn. “We hebben er vertrouwen in dat de gemeente ons de ruimte gunt om innovatieve woonvormen te ontwikkelen.”

De voormalige vloeivelden die toebehoorden aan de oude Suikerunie-fabriek die de afgelopen jaren ontmanteld is, zijn inmiddels zo’n zes jaar buiten gebruik. De verwachting is dat de gemeente maandag poolshoogte komt nemen. Tot die tijd willen de krakers niet reageren.

Foto: Robert van der Veen – 112groningen.nl
Foto: Robert van der Veen – 112groningen.nl