Categorieën: Nieuws

“Veel meer woningen bouwen in Groningen”

Rotterdam en Groningen laten het afweten op de woningmarkt. Dat signaleert kamerlid Daniel Koerhuis van de VVD. “De minister moet maar eens een hartig woordje wisselen met de wethouders daar.”

“De opgave is groot,” zegt Koerhuis. Er zijn te weinig bouwvakkers en ook in kleine dorpen zijn problemen.” De Tweede Kamer vergadert woensdag met minister Ollongren over de bouwopgave. Tot 2030 moeten er ongeveer 1 miljoen woningen bij, maar uit informatie van de minister blijkt dat er ‘slechts’ plannen zijn voor 700.000 huizen.

“Vooral het aantal harde plannen in Rotterdam en Groningen valt tegen,” vindt Koerhuis.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Moet de VVD zeggen die de corporaties heeft verboden voor diversiteit te bouwen en aan wie de steeds veranderende regels rond aardbevingsbestendig bouwen en de rol van de NAM te wijten zijn. Eerst alles in de war schoppen en dan verontwaardigd een ander daar op aanspreken. Niet verwonderlijk uiteraard, dat is te verwachten van die partij.

  • Ruimte genoeg, meer dan genoeg, er kan zonder problemen, met behoud van ruimte in de stad Groningen, in de halve provincie gebouwd gaan worden. Het centrum van Groningen bereik je net zo snel vanuit bijvoorbeeld Winsum als bijvoorbeeld vanuit de Hoornsemeer. Dat kan dus niet het excuus zijn om er niet te gaan bouwen en/of te gaan wonen.

  • Dan doet de gem. Tynaarlo het m.i. stukken beter, daar gaat men vooral aan de ter Borchlaan e.o. voortvarender aan het werk en verrijst er zelfs tegen de grens van Groningen een bedrijventerrein.

    Groningen staat momenteel, op de top van de markt, stil, op slot en heeft geen visie meer wat de toekomst betreft, het is hollen of stilstaan.

    Kan het zijn dat Groningen een glazen bol heeft waarin men kan zien dat er binnenkort een crisis komt en daarom zo afwachtend is of is men te gemakzuchtig geworden en zitten de ouder wordende ambtenaren en directeur van RO/EZ hun tijd uit en kabbelt Groningen daarom wat voort?

  • Een visie van een lik-me-vestje. Het barmhartige Nederland door iedereen maar binnen onze landsgrenzen toe te laten voorziet in deze problemen. Waardoor er een knijpend tekort ontstaat in huisvesting. En dit drijft de prijzen ook nog eens keer op. Macro-economisch zeer ongewenst. Daardoor kunnen zelfs bedrijven omvallen mbt het ontoereikend besteedbaar inkomen. En mocht er straks een crisis uitbreken, want het rammelt en de ECB schroeft de rente op, dan zal deze nog heviger zijn, dan die van de afgelopen jaren. Zelfs Moody's geeft deze waarschuwing.

Recente berichten

Zeearend geboren in De Onlanden: “Zover wij weten is het de eerste keer dat dit gebeurd”

In natuurgebied De Onlanden is afgelopen week een zeearend geboren. Boswachter Bart Zwiers van Natuurmonumenten…

36 minuten geleden

Petitie om serieus werk te maken van ateliers 850 keer ondertekend: “We willen zekerheid”

De petitie die de gemeente oproept om serieus werk te maken van ateliers in de…

53 minuten geleden

Gemeente gaat in gesprek met KNVB om jeugdcompetities op zondag te laten spelen

Wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) van Sport gaat in gesprek met de KNVB om te onderzoeken…

1 uur geleden

Nieuwe hoogwerker brandweer Stad voor het eerst ingezet

De Groninger brandweer heeft zaterdag voor het eerst gebruik gemaakt van de nieuwe hoogwerker. Het…

2 uur geleden

Wandelexcursie door Hunzezone op Pinkstermaandag

Het Groninger Landschap biedt op Pinkstermaandag een wandelexcursie aan door de Hunzezone. De tocht is…

2 uur geleden

‘Veel zon op Pinksterzondag, de komende dagen regen- en onweersbuien’

Op Eerste Pinksterdag is er veel zon. Op de dagen daarna neemt de kans op…

10 uur geleden