Tijdelijke viaducten Ring -Zuid

nieuws

Bij de Hereweg, de Esperantokruising (Helperzoom) en het Oude Winschoterdiep komt een tijdelijk viaduct, direct tegen de ringweg aan. De viaducten gaan deel uitmaken van de tijdelijke weg die op de noordbaan van de ringweg komt.

Om de doorstroom van het verkeer tijdens de werkzaamheden voor Aanpak Ring Zuid te waarborgen, worden er tijdelijke wegen aangelegd naast de huidige ringweg. Grotendeels komen deze tijdelijke wegen op een ondergrond van aarde te liggen. Hiervoor worden de taluds, de schuine hellingen van de ringweg, opgehoogd. Dit is bij de kruispunten op de zuidelijke ringweg niet mogelijk. Hier worden tijdelijke viaducten gebouwd, waar de tijdelijke wegen overheen lopen. Deze viaducten komen direct tegen de ringweg aan te liggen, aan de noordzijde.

Hoe zo’n tijdelijk viaduct eruit ziet, is al een beetje te zien bij de Esperantokruising. Daar is tijdens de treinvrije periode afgelopen november een deel van het tijdelijke viaduct over het spoor gebouwd.

Deel dit artikel: