Startsein klimaatstresstest Groningen en Ten Boer

nieuws

Vanmiddag gaven wethouders Roeland van der Schaaf (Groningen) en Annie Postma (Ten Boer) bij DOT in Groningen het startsein voor een klimaatstresstest. Die gaan de twee gemeenten gezamenlijk uitvoeren. Het onderzoek gaat in kaart brengen waar eventuele risico’s liggen als gevolg van klimaatverandering.

Weerman Gerrit Hiemstra opende de bijeenkomst met zijn betoog over ‘Het nieuwe Klimaat’ en hoe we ons daarop kunnen voorbereiden. Hij vertelde dat we in Nederland rekening moeten houden met hogere temperaturen, een sneller stijgende zeespiegel, nattere winters, heftigere buien en kans op drogere zomers.

Als gevolg daarvan kunnen grotere veiligheids- en gezondheidsrisico’s door bijvoorbeeld wateroverlast en temperatuurstijging ontstaan. “Daar waar nodig kunnen we concrete maatregelen nemen als de resultaten van het onderzoek daarom vragen”, aldus wethouder Roeland van der Schaaf.

Ingenieursadviesbureau Sweco gaat het onderzoek uitvoeren. Alle Nederlandse gemeenten moeten deze klimaatstresstest uitvoeren volgens het Deltaplan Ruimtelijke Adaptatie.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *