PvdA wil nieuw huurderssteunpunt

nieuws

Er moet een nieuw en professioneel huurderssteunpunt in de stad komen. Dat zegt de PvdA. Het steunpunt moet huurders  helpen bij geschillen met de huisbaas.

“Wij vragen de gemeente om hierin het voortouw te nemen”, zegt raadslid Maarten van der Laan. “Huurders die in de knel komen verdienen ondersteuning. We ontvangen signalen van burgers die er niet uitkomen met hun verhuurder. Zowel huurders van corporatiewoningen als bij private huisbazen. Er zijn tal van zaken waar er tussen huurder en verhuurder geschillen kunnen ontstaan. Voorbeelden hiervan zijn: renovatie, onderhoud, huurverhoging, duurzaamheidsmaatregelen en problemen omtrent vocht en schimmel”.

Volgens Van der Laan zijn de huurdersplatforms bij woningbouwverenigingen niet toereikend: ”De PvdA signaleert een kloof tussen het werk van deze inspraakorganisaties en het behartigen van belangen van individuele huurders. Deze kloof is zelfs nog groter wanneer het gaat om de belangen van huurders bij private verhuurders”.

Het nieuwe platform moet nauw gaan samenwerken met de Woonbond en de Groninger studentenbond.

Deel dit artikel: