Puinhoop in het plantsoen

Bij de eerste zonnestraal van het jaar trekt men massaal naar het Noorderplantsoen. Gezellig, maar het kent ook gevolgen. Niet iedereen weet de weg naar de prullenbak te vinden. De prullenbakken zelf puilen uit van de lege drankflessen, blikjes, fruitresten en pizzadozen. De gemeente probeert elke dag het park voor 10.00 uur weer schoon te krijgen.

Vanaf half acht vanochtend wordt daar hard aan gewerkt. Grotere prullenbakken plaatsen heeft volgens Hans Coenraads, woordvoerder van de gemeente, geen zin. “Die staan er al en zitten volgens de medewerkers niet eens vol.” vraagt de zonaanbidders vooral zelf hun rommel op te ruimen of mee terug te nemen. “We zullen in eerste instantie nog geen boetes uitdelen, wel zullen handhavers met de mensen in gesprek gaan.” De gemeente denkt erover na extra mensen in te zetten, zowel vandaag als morgenochtend.

Wethouder Paul de Rook spreekt er schande van. “Echt belachelijk hoe ons mooie plantsoen wordt achtergelaten. Geweldig dat we zo’n mooie openbare plek hebben, maar laten we er alsjeblieft een beetje zuinig en netjes mee omgaan.” CDA-fractievoorzitter René Bolle doet een oproep aan wethouder Joost van Keulen: “Tijd voor handhaven.”

Hondenbezitters geven aan het park te mijden, vanwege vuurresten en rondslingerende glasscherven.