Partij voor het Noorden wil antwoord

De Partij voor het Noorden is boos op het Provinciebestuur vanwege het uitblijven van antwoorden op schriftelijke vragen van de partij over het informeren van Minister Ollongren over de gemeentelijke herindeling van Groningen, Haren en Ten Boer.

“Het College van Gedeputeerde Staten weigert voorlopig schriftelijke vragen tijdig te beantwoorden. Dit is nog nooit eerder voorgekomen in de historie van onze partij. De schriftelijke vragen zijn ingediend op 9 maart. Het College van Gedeputeerde Staten heeft doorgaans maximaal 4 weken de tijd om schriftelijke vragen te beantwoorden van een gekozen politieke partij. Echter de Provincie Groningen kan nu pas eind april antwoord geven inzake Haren. Dat is ‘mosterd na de maaltijd’, want de Tweede Kamer komt half april met een definitief besluit over de gemeentelijke herindeling van de gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer.”

In een open brief zal de Partij voor het Noorden nu alle Tweede Kamerfracties inlichten over deze gang van zaken. “”De Partij voor het Noorden is niet tegen herindelingen, maar wel voor een open en eerlijke procesgang rondom herindelingen. Over dat laatste hebben wij ernstige twijfels”, meent de partij.