Categorieën: Nieuws

Massale vechtpartij na Groninger Boys – Helpman (video)

Een paar uur na de wedstrijd zondag tussen Groninger Boys en Helpman in de derde klasse, is op sportpark West End  een massale vechtpartij uitgebroken. De politie is op de hoogte van de vechtpartij. Er zijn nog geen aangiftes gedaan.

Volgens getuigen begon het met een ruzie tussen een speler van Helpman en een speler van Groninger Boys. Meerdere mensen raakten gewond waaronder twee voetballers. Er zou flink wat alcohol in het spel zijn geweest.

“We kregen om 19.00 uur een melding dat er buiten een vechtpartij aan de gang was”, aldus politiewoordvoerder Anthony Hogeveen. “Toen de collega’s arriveerden waren de groepen al uit elkaar gegaan. We hebben niemand aangehouden en er zijn geen aangiftes gedaan, dus is onze rol voorlopig minimaal”.

Volgens Helpman voorzitter Jan van der Lei wilde een speler van Helpman in de kantine nog zijn excuses maken aan een speler van Groninger Boys. “Dat werd niet geaccepteerd en er werd gescholden en geduwd. Toen hebben wij onze spelers maar op de fiets gezet om naar de binnenstad te gaan. Toen we bij de poort stonden begon het pas echt. Het ging volgens mij meer om een privékwestie dan Groninger Boys – Helpman”. Omdat een broer van een speler van Helpman die daar in de buurt woont bij de vechtpartij betrokken was schoot de Helpman speler te hulp en raakte daarbij gewond. “Jammer dat zo’n mooie middag met een overwinning voor ons zo moest aflopen”, aldus Van der Lei.

“We geven voorlopig geen commentaar”, aldus bestuurslid Marcel Klunder van Groninger Boys. “We gaan eerst uitzoeken wat er is gebeurd, dan komen we met iets naar buiten”.

Het was een beladen wedstrijd tussen de nummers één en twee in de derde klasse die door koploper Helpman met 5-3 werd gewonnen.

Andor Heij

Bekijk reacties

    • Oude wegkijkert.

      Je moet wel heel gek in elkaar steken om zaterdagadeling van Helpman (vooral hoogopgeleid D66/GroenLinks volk) aan te vallen. On-Nederlands.

      • Tuurlijk VSH als het niet deugt is het een buitenlander en als het een buitenlander is deugt het niet. Stomme racist.

      • Onzin.

        Maar met hypersmasculiniteit binnen bepaalde culturen heb ik niets. Heeft ook weinig met etniciteit/hoeveelheid pygment te maken.

        Maar dat je een paar uur na een wedstrijd - dus niet vol adrenaline en testosteron in het heetst van de strijd- de brave borsten van Helpman aanvalt (net als Lycurgus en Amicitia vooral ex-studenten) aanvalt, na nota bene een excuus, vind ik dermate veelzeggend, dat ik vind dat culturele component niet verzwegen mag worden.

        Maar hou jij het vooral alleen op het warme weer.

  • Van alle dingen waar je je druk over kunt maken in de wereld....de tweede plek van de derde klasse zondagamateurs. Stelletje sneuneuzen. Meteen club en knvb lidmaatschap afnemen van beide elftallen.

    • Ho Ho Ho, ze staan op het punt om kampioen te worden die helpernezen. Tevens boodt een helpman speler zijn excuses aan waarna hij en ploeggenoten de volle laag kregen. Het is wel vaker raak bij de club Groninger Boys en Gruno. Eerst die clubs aanpakken.

  • Direct maar het alcohol verbieden volgens het regeringsbeleid. Want dat zou de strekking wel zijn geweest conform dit bericht.

  • Samenstelling zaterdagafdeling Helpman.

    Gemiddelde opleidingsniveau: HBO. Gemiddeld IQ 117. Politieke voorkeur: GroenLinks/D66 (samen 59,2355% van de stemmen. Gemiddeld inkomen 3298 bruto per maand. Vooral werkzaam in (semi-)publieke sector.

    Groninger Boys (of wat daar vandaag de dag voor door moet gaan):

    Afkomstig van een Noord-Afrikaanse "cultuur" waarin zelfbeheersing als teken van de zwakte wordt gezien, en excuses maken uit de boze zijn: 35,64%.

    Waarschijnlijk scenario: speler van Helpman biedt ergens excuses voor aan, kansenparel is onbekend met het fenomeen "sorry zeggen", is onbegrip zet onmiddellijk een kettingreactie in neuronen via achterdocht naar fysiek/verbaal ontvlammen in werking

    Waarschijnlijk verklaring van Groninger Boys: iets met discriminatie. Al dan niet ingefluisterd door Frits Barend. Gezien de aard van de zaterdagafdeling van Helpman volstrekt ongeloofwaardig. Club heeft zich bijvoorbeeld flink ingezet voor Angolese Ama's.

    • Zo, V, da's natuurlijk beter dan wat voor video dan ook, die heeft namelijk geen standje "vooroordelen"

    • IQ 117 is krap aan HBO niveau waarschijnlijk spreken we over falende HBO studenten of geslaagde MBO'ers,110 is overigens gewoon MBO niveau.

      • Veel HBO studies, maar ook een "universitaire" studie als rechten, kunnen met een IQ van 110 prima afgerond worden.

    • Niet perse discriminerend, maar wel weinig consequent. Het was ook VSH die zo nu en dan een beetje rellen onderling van gezonde Hollandse jongens volks folklore noemde, haast noodzakelijk om een beetje vent te worden en maakt wel onderscheid in stoere volken in Nederland. Dat soort meningen vind ik dan ook tamelijk van den 'hypermasculinaire'. Dat heeft weinig te maken met dat er binnen sommige culturen inderdaad wel wat meer haantjesgedrag voorkomt.

      • Eén tegen één in een ring, of twintig tegen twintig in een weiland/bos? Vind dat prima. Zolang er geen materiële schade is of er onschuldigen bij betrokken raken snap ik vrij goed.

        Maar twee uur na een wedstrijd iemand die zijn excuses maakt aanvallen, gaat mijn verstand te boven. Door mijn cultuur-christelijke achtergrond, zal ik "zand erover" zeggen.

      • En ja, vind het zorgwekkend hoe weinig weerbaar veel autochtone Nederlandse mannen en vrouwen zijn. Totaal niet in staat om een geconfronteerd met fascisme een grens te trekken.
        Zeer naïef volledig vertrouwend op "pang pang"roepende soldaten.
        Denk dat teksten van sommige zich in vechtsportclubs, motorclubs (Duitsland), schietverenigingen en buitenlandse legers groeperende groepen dat ze dit land gaan overnemen, meer dan scherts en bluf zijn; dat ze hier echt overtuigd van zijn.

        Nederlandse mannen hebben de keuze. Buigen, vaandelvlucht of weerbaar worden. Ik hoop dat ze meer voor het laatste gaan kiezen.

      • Rellende Z-Side sjappies heeft helemaal niets te maken met gevechten één tegen één of groep tegen groep in een bos. Dat heb je ooit zelfs volks folklore genoemd. Een soort training haast, om echte kerels te worden. Als ze echte kerels willen worden, moeten ze het inderdaad 's één tegen één proberen. Ik zeg maar even niks... Maar kennelijk is het bij andere culturen dan ineens 'hypermasculinair'. Dat is het ook, maar trek die lijn dan ook even door. Dat je het bij de ene cultuur 'ruig' vindt en bij een andere cultuur er ineens niks mee hebt is verre van consequent. Dat neigt toch wel degelijk naar het ophemelen van de ene cultuur boven de andere en dan haak ik toch gauw af als je het niet erg vindt.

      • Ben soms wel wat polemisch/provocatief. Reaguursels zijn toch ook geen wetenschappelijke of journalistieke werken?

        Volks folklore om vent te worden vind ik wel een aardig licht provocatief beeld trouwens. Complimentje voor mezelf.

        Aansluiten bij een groep hooligans is trouwens niet de manier om een kerel te worden. Maar door totaal gebrek aan fysieke uitdaging en mannen die een mannenrol aan nemen, zie ik Nederlandse autochtone man als nauwelijks weerbaar. Met het gegeven dat je met een procentje of drie/vier aan ideologisch zeer geladen types (bijvoorbeeld fascisten) een land kunt overnemen, vind ik dat zorgwekkend.

        Voor de duidelijkheid; een vaderrol houdt voor mijn in veiligheid/richting/grenzen geven, stimuleren op avontuur te gaan, en verantwoordelijk en moed tonen.

        Z-Side sjappies? Zijn er wel een paar bij wie je dat waarschijnlijk niet in hun gezicht zou zeggen. Zeker omdat ik het vermoeden heb dat een aantal van de hardere kern uit zeg jaren negentig ook bij de anabolen pot gezeten lijken te hebben. Aantal zijn de laatste jaren zeer breed geschouderd.

        Bij andere lijken korte lontjes inderdaad een volksaard. Als dat bestaat natuurlijk. Mohammed Benzakour heeft ooit een stuk met een kop als...met Berbers heb (of is) je altijd gedonder (of ellende). Vooral de een-na-laatste alinea was vrij helder over de cultuur bepaalde idioterie bij Riffijnen.

      • En o ja...

        Hoeveel er ook mis is in West-Europa, onze cultuur is (!) superieur aan veel andere culturen. Aan die van de Pasthun (Taliban) bijvoorbeeld.

        Mooi dat je de multiculturele samenleving ziet zitten, maar ik haak af bij een welhaast pathologische graad van cultuurrelativisme/oikofobie.

      • Dat ik mijn mening over rellende z-side sjappies niet in hun gezicht zou durven zeggen heeft meer te maken met gezond verstand dan lef, maakt mijn mening er niet minder om en hun niet minder sjappie. Je mening omtrent de westerse cultuur komt heel aardig richting Breivik denken, al schat ik in dat je dat niet zo bedoelt. Spreken vanuit superioriteit vind ik een beetje akelig als je het niet erg vindt. Da's dat wij tegen hun waar ik niet zo goed tegen kan. Een mooie van Middenweg; je polariseert enorm.

      • Je hebt gelijk.

        De cultuur van pak-em-beet de Taliban is gelijkwaardig aan de West-Europese culturen.

      • Wat wil je nu zeggen, VSH. Dat alle andere culturen dan de westerse gelijk staat aan de Taliban?? Deze moet je me echt 's uitleggen.

    • Extreem voorbeeld om te stellen dat de Westerse cultuur - ondanks de vele dingen die er mis mee zijn - wel degelijk superieur aan bepaalde andere culturen kan zijn.

      En over wij tegen zij. Denk dat je weinig personen in je leven tegenkomt die zo losgezongen zijn van groepen als ik. Voel me een klein beetje Groninger, maar dan houdt het heel snel op. En dat komt ook omdat ik de underdog in de Groninger in mezelf herken.

      Ben vooral pro mondiale diversiteit. Het lot van bijvoorbeeld bedreigde Aboriginals gaat me ook daarom aan het hart.

  • VSH het ging hier om zondag...en idd marc wat een vooroordelen..Helpman met de neus vol ...maar dat wil dan ook met een dik bruto salaris toch? laat ze daar maar eens op getest worden! ho maar daar wat over te zeggen en hun provocerend gedrag...nee noord afrikanen zijn het toch? wat een vooroordelen idd bah als je niks van het team hun opleiding of afkomst weet typ hier dan ook geen onzin! Als je mensen gaat uitschelden en benadelen om hun afkomst hier of op het veld of waar dan ook ben je idd een vieze racist VSH! Helpman heeft nog uren bij de Groninger Boys feest gevierd en dat was allemaal geen probleem, bij welke club zie je dat nog?? De trainer of leider had moeten inzien dat het ook een keer genoeg was geweest en dat je het feest beter bij je eigen club kunt gaan vieren als je het erin wilt gaan wrijven bij het verliezende team..lees het commentaar van Helpman zelf...hier word dat ook toegegeven.

    • Dianne.

      Hoeveelheid pygment interesseert me geen biet. Wel vind ik sommige culturen minder compatibel met de - de ook op de nodige vlakken verre van perfecte - West-Europese. Vind het absurd dat die zaken niet benoemd mogen worden.

      Helpman zondag is inderdaad een ander verhaal. Best nog wat nazaten van ruige Stadjers. Had beter moeten lezen.

Recente berichten

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

3 uur geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

4 uur geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege werkzaamheden aan bruggen

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

5 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

6 uur geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

8 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

8 uur geleden