Lycurgus verliest thuis van Orion

Abiant Lycurgus heeft zondagmiddag de eerste kans om kampioen te worden laten liggen. In een met zo’n 3000 toeschouwers goedgevuld MartiniPlaza verloren de Groninger volleyballers met 2-3 van Seesing Personeel Orion uit Doetinchem.

Het begin was nog veelbelovend. In de eerste set stond de thuisploeg lange tijd een punt of 4 voor. De gasten kwamen nog terug tot 19-18, maar daarna werd het eerste setpunt gelijk gepakt: 25-19. Ook in de tweede set stond Lycurgus lange tijd voor, totdat het na 18-15 helemaal misging. Orion boog de achterstand om in een 18-20 voorsprong, en pakte het tweede setpunt: 21-25.

In de derde set herpakte Lycurgus zich. De ploeg van coach Arjan Taaij liep uit naar 23-15, maar pakte pas het vierde setpunt: 25-20. In de vierde set stond Orion lange tijd voor. Even was het gelijk, bij 17-17, maar de gasten pakten eenvoudig het tweede setpunt: 21-25. In de laatste set wekte Lycurgus niet de indruk de wedstrijd te willen of te kunnen willen, en via 3-11 en 5-13 werd het 6-15.

De stand in deze ‘best of 5’ is nu 2-1 voor Lycurgus. De eerstvolgende kans voor Lycurgus om kampioen te worden is komende zaterdag in Doetinchem.