Sjaal voor de koning

Aanstaande vrijdag is het zover; Koningsdag. Dit jaar komen koning Willem Alexander en zijn familie naar de stad. Elsa Nijhof-Arling kreeg de vraag om een sjaal voor de koning te breien, die ze op Koningsdag, tijdens de tocht door de stad, aan de koning hoopt te kunnen geven.

Op dit moment is Elsa nog druk bezig met haar sjaal voor de koning. “Ik ben er bijna”, zegt Elsa lachend. Naast de koning krijgt ook Maxima een sjaal aangeboden. “We zijn daar voor gevraagd, er wordt ook een kantsjaal gebreid voor koningin Maxima, ook in het groen”, aldus Nijhof-Arling.

De sjaal heeft naast een koninklijk tintje ook nog een verborgen boodschap. “Ik heb er 51 steken opgezet, want de koning wordt 51 jaar”, zegt Elsa. “Dat doe ik dan met een gerecyclede merinowol, dus spullen die overblijven in de textielindustrie, worden opnieuw gebruikt. Dat is ook wel een beetje een stiekeme boodschap, er zijn zoveel spullen over in de wereld. Misschien is het goed om te kijken naar grondstoffen die we al gedolven hebben.”

De koninklijke familie begint aanstaande vrijdag om 11:00 uur aan de tocht door de stad.