Koningstripel gepresenteerd: “Super als de Koning ook zou proeven”

Groningen maakt zich op voor Koningsdag volgende week vrijdag. Vanwege het bezoek van de Koninklijke familie werd maandagmiddag de Koningstripel gepresenteerd, gebrouwen door Brouwerij Groninger.”

“Het is een kruidige en fruitige tripel geworden”, vertelt Sander Jochems van de brouwerij. “Omdat we echt iets bijzonders wilden presenteren zijn we samen gaan werken met distilleerderij Hooghoudt. Zij verkopen de Hooghoudt Valencia limonade siroop en dit is één van de bestandsdelen van onze tripel geworden die de geur, smaak en kleur van de sinaasappel geeft.”

Commissaris van de Koning René Paas was maandagmiddag de eerste die de tripel mocht proeven. “Het smaakt als een echte tripel. Het heeft een mooie oranje kleur gekregen en je ruikt heel duidelijk de sinaasappels.” De Commissaris is op Koningsdag één van de personen die in de buurt is van de Koninklijke familie. Op de vraag of hij de tripel ook aan gaat bevelen. “Op Koningsdag moet er door de familie ontzettend hard gewerkt worden om het programma te volgen. Maar wie weet, na afloop, als iedereen uit zit te puffen …”

De tripel wordt in verschillende horecazaken in de binnenstad geschonken.